""
""

Nadal šije Federera gde ga vidi, čeka Đokovića u finalu Mastersa (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.11.13. | 17:01

Rafa slavio četvrti put uzastopno nad Švajcarcem (7:5, 6:3)

Nekada je to bio teniski klasik, danas lagana zanimacija za najboljeg na svetu. Rafael Nadal je prvi finalista završnog Mastersa sezone, pošto je četvrti put zaredom savladao velikog rivala Rodžera Federera 2:0 (7:5, 6:3).

Španac je tako dobio priliku da se bori za trofej, gde čeka boljeg iz susreta Novak ĐokovićStanislav Vavrinka, koji je na programu od 21 čas u O2 areni.

Izabrane vesti

U prvom setu vođena je izjednačena borba, a u prvih osam gemova obojica su bila sigurna na svoj servis, da bi pri rezultatu 4:4 Federer napravio nekoliko neiznuđenih grešaka, a Rafa to eksopreno pretvorio u vođstvo. Rodžer je uzvratio već u narednom gemu, poveo 30:0, iskoristio drugu brejk loptu i vratio meč na početak. Činilo se tad da će meč ući u taj-brejk, ali je Federer očajno servirao i kao na tacni ostavio svetskom broju jedan da mu oduzme servis, što je već u narednom gemu pretvorio u 1:0.

Snagu, moć i činjenicu da je trenutno najbolji na ATP turu, Nadal je dokazao i u drugom setu, pošto je pri rezultatu 3:2 oduzeo još jedna servis Švajcarcu i to je praktično bio kraj, pošto je do konačnih 6:3 samo održavao razliku i čuvao snagu za finale.

Inače, Nadal sad protiv Federera vodi 22:10 u međusobnim okršajima.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

EvropaMasters kup LondonRafael NadalRodžer FedererŠpanijaŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara