""
""

NAJLEPŠA PRIČA DANA! Škotski petoligaš srušio Ajaksov rekord star 44 godine, Van der Sar im poslao 27 gajbi piva

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.16. | 21:41

Neki klubovi stvarno znaju da se ponašaju

Da li ste nekad čuli za Ist Kilbrajd? Nismo ni mi sve do sjajnog rekorda kojeg je ovaj škotski klub srušio, rekord koji im zvanično neće biti priznat, ali je doneo sjajnu fudbalsku priču.

Izabrane vesti

Ist Kilbrajd, inače, igra u Loulend ligi, petom rangu škotskog fudbala i danas je došao do fantastičnog ostvarenja. Naime, na utakmici protiv BSC Glazgova, koju su dobili sa 3:1 upisali su 27. uzastopnu pobedu i tako postali klub sa najvećim brojem prvenstvenih pobeda na svetu. Taj im rekord ipak neće biti priznat za Ginsova jer vođstvo organizacije koja odlučuje o rekordima ne priznaje petoligaško takmičenje kao referentno za ovakve rezultate. Ipak, Ist Kilbrajd je ipak dobio jedno priznanje, možda i veće, a sigurno emotivnije.

Naime, zvanični rekord po broju pobeda drži Ajaks. Holandski klub je u sezoni 1971/72 sa generacijom koju je vodio veliki Johan Krojf upisao 26 pobeda. Kada je Ist Kilbrajd prošlog vikenda stigao tu brojku i to objavio na svom Tviter profilu, iz holandskog kluba su tu poruku retvitovali i čestitali im, a danas su uradili mnogo više. Uradili su nešto što će igrači Ist Kilbrajda zauvek da pamte, a dirnuće i srce svakog pravog zaljubljenika u fudbal i sport uopšte.

Po završetku utakmice između Ist Kilbrajda i BSC Glazgova na terenu Ki Park trening akademije ušao je kombi s Ajaksovim oznakama. Odmah su mu prišli igrači Ist Kilbrajda, a kada su ga otvorili imali su šta da vide – holandski klub im je poslao 27 gajbi piva, za svaku pobedu po jednu.

A to nije sve. Da stvar bide još bolja, sa laptopa koji je stajao na gajbama emitovana je poruka koju je legendarni Edvin van der Sar uputio škotskim fudbalerima. Uz čestitke na velikom ostvarenju, nekadašnji golman Mančester Junajteda, a sada direktor marketinga Ajaksa ih je pozvao da nazdrave za veliki uspeh.

Velika je faca taj Van der Sar, a Ajaks je stvarno veliki klub!

 


tagovi

Škotska Premijer ligameđunarodni fudbalEdvin van der Sar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara