""
""

Najmlađi trener u istoriji Bundeslige - učio od Tuhela, zovu ga Mini Van Gal, voli Viljareal...

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.16. | 16:07

Julijan Nagelsman danas je ušao u istoriju nemačkog fudbala

Hofenhajm od danas i zvanično ima najmlađeg trenera u istorji Bundeslige! Julijan Nagelsman stupio je na dužnost pošto je Hub Stevens podneo ostavku zbog zdravstvenih problema, mada je prvobitno planirano da ekipu preuzme po završetku aktuelne sezone.

Nagelsman ima 28 godina i potpisao je ugovor na tri godine. Prvi i osnovni zadatak biće mu da Hofenhajm spase ispadanja, s obzirom da je ekipa trenutno pretposlednja na tabeli, a prvi klub koji je izvan zone ispadanja beži im sedam bodova.

Izabrane vesti

Nagelsman je fudbal igrao samo do 19 godine, kada se zbog teške povrede "penzionisao". Počeo je da radi u drugom timu Augzburga kao skaut, gde ga je primetio Tomas Tuhel i gurnuo u trenrske vode. U Hofenhajm je stigao sa 25 godina i radio sa mladim timovima, a bio je i asistent u prvoj ekipi. Poznati golman Tim Vize nadenouo mu je nadimak Mini Van Gal. Nagelsman za sebe kaže da najviše voli da radi sa mladim igračima i da najviše ceni sistem koji je uspostavio Viljareal...

Julijan Nagelsman je, dakle, najmlađi trener u istoriji nemačkog vrhunskog fudbala, a pre njega tu titulu dugo je nosio privremeni trener Bajerna iz 1983. godine Rajnhard Saftig, koji je bio dve godine stariji. Ipak, apsolutno najmlađi trener na klupi jednog bundesligaša bio je Bernd Šteber (24 godine), ali on je vodio samo jedan meč svog Sarbrikena protiv Kelna i nije se dobro proveo - izgubio je sa 1:5.  


tagovi

NemackaJulijan NegelsmanHub StevensEvropaBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara