""
""

Najveći maleri Mundijala: Šta bi tim povređenih uradio u Brazilu? (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.06.14. | 18:45

Lista igrača koji su neplanirano ispali iz stroja narasla na 33 imena

 

U eri modernog fudbala, kad se predlažu najrazličitije mmoguće promene, možda bi čelnici FIFA mogli da razmisle i da iz upotrebe izbace termin „prijateljski“ mečevi. Više bi im priličio da ih prekrste u kontrolni ili test, jer je sedmica na izmaku pokazala da na mečevima reprezentacija, koje bi trebalo da posluže za iugravanje uoči predstojećeg Prvenstva sveta, sve pršti do te mere da se igrači povređuju kao na traci.

Izabrane vesti

I plaćaju skupu cenu, jer neće videti Brazil. Tako su samo u roku od 24 sata iz stroja ispali vezista Italije Rikardo Montolivo (polomio nogu na susretu sa Irskom), Meksikanac Luis Montes i nama dobro poznati Ekvadorac Segundo Kastiljo iz Ekvadora su usled stravičnog sudara ispali sa spiska, Džeri Akaminko iz Gane se povredio protiv Holandije i tako dopunio listu maleroznih fudbalera koji će, umesto, na terenu, najveći planetarni događaj u 2014. provesti u ordinaciji.

Fatalna sedmica za reprezentativce širom sveta počela je povredom Rafaela van der Varta i Nika Kranjčara, pa već sad može da se konstatuje kako ima igrača za ravno tri „zamišljena“ tima koja bi učestvovala na Mundijalu.

Između ostalih, na listi su:

Golmani: Valdez (Španija), Mandanda (Francuska), Proto (Belfija);

Defanzivci: Van der Vil, Džetro Viljems (Holandija), Badštuber (Nemačka), Arbeloa (Španija), Kajl Voker (Engleska), Papadopulos (Grčka), Rajs Vilijams (Australija), Ovijedo (Kostarika), Džeri Akaminko (Gana);

Vezisti: Lars Bender, Sven Bender, Gindogan (Nemačka), Montolivo (Italija), Strotman, Van der Vart (Holandija), Alkantara (Španija), Matijas Fernandez (Čile), Huan Karlos Medina, Luis Montes (Meksiko), Kastiljo (Ekvador), Kranjčar (Hrvatska), Makoto Hasebe (Japan);

Napadači: Benteke (Belgija), Volkot, Rodrigez (Engleska), Bruma (Holandija), Hese (Španija), Alvaro Saborio (Kostarika), Umberto Suazo (Čile), Robi Kruze (Australija).

Ako se ovoj listi doda Radamel Falkao, čije je učešće i dalje pod velikim znakom pitanja, te činjenica da su sa spiskova Španije, Nemačke i Italije otpali Hesus Navas, Mario Gomez i Stefan El Šaravi, jer selektori nisu želeli da se kockaju, jasno je da će Mundijal u Brazilu biti siromašniji za neočekivano veliki broj zvezda. Nažalost, mogao bi da parira onom idealnom sastavu od igrača čije se reprezentacije nisu ni plasirale na Svetsko prvenstvo.

Samo da se još neko ne povredi...

(FOTO: Action images)


tagovi

SP Brazilreprezentativni fudbalpovredemeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara