"Stadion Lokomotive"
"Stadion Lokomotive"

Narod blokirao prugu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.03.14. | 13:57

Ali, Lokomotiva je prva na tabeli. A čekaju je još tri meča na domaćem terenu i to protiv ekipa sa dna tabele. Dinamo ne odustaje od titule

Stadion LokomotiveDerbi koji je obilovao uzbuđenjima, ali i derbi u kojem su mreže mirovale. A kako Lokomotiva nije postigla gol verovatno ni njenim igračima nije jasno. Na kraju 0:0 u moskovskom derbiju sa Spartakom u 23. kolu Premijer lige i povratak Lokomotive na prvo mesto na tabeli šampionata Rusije.

Ali, sada samo sa bodom ispred Zenita, koji je u subotu slavio na gostovanju kod Amkara. Iako je Lokomotiva danas mogla da do vrha napuni mrežu "narodnog kluba".

Izabrane vesti

Domaći su, naime, pogađali stative, prečke (posle centaršuta Majkona glavom sa peterca tukao Aleksandar Samedov), Dame N’Doje je i postigao gol, ali je on poništen zbog ranijeg igranja rukom, iskusni Andrij Dikan je imao nekoliko bravuroznih intervencija, ali - nije vredelo.

Mreža Spartaka kao da je bila začarana.

Srećom po Lokomotivu propuštene prilike protiv gradskog rivala brzo bi mogle da padnu u zaborav, pošto kalendar takmičenja ide na ruku parnoj mašini. Lokomotiva i tri naredne utakmice igra kod kuće, a protivnici će joj biti timovi sa dna tabele Premijer lige – Volga, Anži i Terek.

Idealna prilika da se četa Leonida Kučuka ustoliči na mestu lidera.

Tek toliko, da se lider previše ne opušta, Dinamo se pridružio Zenitu u borbi za titulu. Moskovski klub, posle dva vezana remija, slavio je na gostovanjju u Tomsku sa 3:1, tako da sada ima 43 boda, pet manje od Lokomotive. Zahvaljujući ovom trijumfu ekipa Dana Petreskua pretekla je Spartak na tabeli.

Tomsk je poveo pogotkom Rikova u 48. minutu i nije izgledalo kao da će gosti moći do čitavog plena, no brzo izjednačenje (Kokorin posle samo tri minuta) značajno je uticalo na dalji tok utakmice. Kada je Kuranji u 64. minutu potpuno preokrenuo rezultat otpor domaćina bio je slomljen. U samom finišu Jonov je trećim golom samo stavio tačku na ovaj okršaj. 

PREMIJER LIGA RUSIJE – 23. KOLO:

Lokomotiva – Spartak 0:0

Tom – Dinamo 1:3 (0:0)
/Rikov 48 - Kokorin 51, Kuranji 64, Jonov 87/

Rubin – Rostov 1:2 (1:2)
/Azmun 3 - Kalačev 32, Alanidze 44/

Kubanj – Krasnodar 1:3 (1:1)
/Malgareho 14 - Širokov 41, 79, Ari 51/

Subota:

Ural – Anži 2:1 (2:0)
/Gonjev 10, Erokin 41 – Epureanu 85/

Amkar – Zenit 1:2 (1:0)
/Kanunjikov 18 – Krišito 49, Keržakov 54/

Ponedeljak:
16:30 Krila sovjetov – Terek
18:45 CSKA – Volga

(FOTO: Action Images)


tagovi

Spartak MoskvaRusijaPremijer ligaLokomotiva MoskvaEvropaDame N’DojeAndrij DikanAleksandar Samedov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara