""
""

Naterao Mićo Avrama da se brani: Gana jedva, Uganda mora da popravi realizaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.17. | 18:53

Andre Aju presudio sa penala u prvom meču Grupe D Kupa afričkih nacija

Nema čega da se stidi Milutin Mićo Sredojević. Štaviše, svakog u oči može da pogleda srpski stručnjak na klupi Ugande, koju je posle 38 godina doveo na Kup afričkih nacija, ali nije imao dovoljno sreće da premijeru u Gabonu kruniše makar bodom, jer je od ove selekcije bila bolja Gana - 1:0.

Reprezentacija koju vodi Avram Grant slavila je u prvom meču Grupe D, pogotkom Andre Ajua iz jedanaesterca u 32. minutu. Iskusni napadač Vest Hema bez problema je realizovao najstrožu kaznu koji je skrivio Isak Isinde. Štoper Ugande je u jednoj, na prvi pogled bezazlenoj situaciji, izgubio loptu, a onda u pokušaju da interveniše oborio Asamou Đana i taj detalj ispostavio se ključnim.

Izabrane vesti

Osim tog penala i još nekoliko prilika imala još nekoliko prilika koje je osujetio golman Onijango, Gana nije pokazala zašto cilja najviši plasman. Čak je Sredojevićeva Uganda u drugom poluvremenu ostavila daleko bolji utisak, napadala sa svih strana, ali kao da ju je pritisak velikog takmičenja sputao da stigne do izjednačenje koje je igrom zaslužila.

U prvom delu Uganda je imala šansu preko Mije da izjednači, ali je ovaj pogodio spoljni deo stative, u drugom je Sredojević uveo dvojicu napadača (Šabana i Serankumu), naterao Granta na povučenje i panično branenje stečene prednosti. Maveđe je imao sjajnu priliku u 62, pa i u 63, zatim Očaja u narednom napadu, pa Šaban u 67, tukao je i Masa iz slobodnjaka u 68... Jednostavno, saterala je Uganda Ganu u njen kazneni prostor, visio je gol u vazduhu, ali kad su sve te prilike promašene postojala je opasnost da Crne zvezde uzvrate iz kontranapada.

Tako je Parti u 70. pucao iznad prečke, Kristijan Atsu je imao zicer u 86, ali je golman Denis Onijango ukrotio i taj udarac i uz nekoliko odbranjenih šuteva u prvom delu pokazao da će biti Sredojevićev adut u nastavku takmičenja.

Drugo kolo Grupe D na programu je u subotu, sastavju se Gana - Mali i Egipat - Uganda.

KUP AFRIČKI NACIJA, GRUPA D

Gana - Uganda 1:0 (1:0)
/Andre Aju 32 pen/

20.00 Mali - Egipat


tagovi

Ugandareprezentativni fudbalreprezentacija GaneMilutin Sredojevićmeđunarodni fudbalKup afričkih nacijaGanaAvram GrantAndre Aju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara