""
""

Navijači mogu da odahnu, Junajted pobedio trećeligaša Šruzberi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.16. | 22:36

Mančester konačno pobedio

Ne može se sa sigurnošću reći da su pojedini navijači Mančester junajteda imali mira pred meč osmine finala FA kupa protiv trećeligaša Šruzberija, najviše posle nedavnog poraza od Midtjilanda u nokaut fazil Ligi Evrope i lošim igrama koje Đavoli pružaju u poslednje vreme. Zbog toga je nekadašnji šampion Engleske i Evrope na teren morao da izađe u izuzetno jakom sastavu, gotovo najjačem u ovom trenutku. Ali, na Old Trafordu mogu da odahnu - Junajted je slavio sa sigurnih 3:0. 

Izabrane vesti

Gotovo je nemoguće konstatovati da će ovaj trijumf umiriti Luja van Gala, s obzirom da bi u slučaju šokantnog poraza Holanđanin otkaz dobio još na terenu. Ali, ma koliko uzaludno zvučalo, igrači Junajteda mogli bi da dobiju manju injekciju samopouzdanja posle dva poraza u nizu, odnosno tri utakmice bez trijumfa. Međutim i pored sigurne pobede, odbrambena linija okrnjenog Junajteda nije davala znake sigurnosti u meču sa klubom koji se nalazi u zoni ispadanja trećeg ranga takmičenja u Engleskoj. 

Šruzberi je u dobrom delu drugog poluvremena bio ravnopravan rival Junajtedu, ali je i u nekoliko trenutaka ozbiljno pretio golmanu Serhiju Romeru i njegovim saigračima ispred. Ipak, posle nekoliko sigurnih intervencija mogli su nakratko da odahnu i najveći pesimisti.

Šruzberi se dobro držao gotovo celo poluvreme, ali je Junajted meč dobio na iskustvo i individualni kvalitet Huana Mate. Prvi gol na utakmici proizvod je saradnje Morgana Šnajderlina i Krisa Smolinga, koji je u maniru iskusnih centarfora poslao loptu u mrežu. Zatim je na scenu stupio španski as svojim vrsnim pogotkom iz slobodnog udarca u poslednjim sekundama prvog poluvremena, da bi Džesi Lingard postavio konačnih 3:0 nakon jedne loše postavke Šruzberijeve odbrane.

Mančester junajted će u četvrtfinala FA kupa igrati protiv Vest Hema, gde će biti domaćin. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Engleskadžesi lingardPremijer ligaLuj van GalKris SmolingHuan MataFA kupEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara