"Abrines i Satoranski"
"Abrines i Satoranski"

NBA spremio lovu, čerupanje Barse u najavi!

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.16. | 16:10

Tomas Satoranski i Aleks Abrines mogli bi "preko bare"

Abrines i SatoranskiKada je Tomas Satoranski početkom marta produžio ugovor sa Barselonom na još četiri godine, delovalo je da je Vašington bio van igre za njegovo dovođenje. Ipak, prema izvorima Eurohupsa, ovaj Čeh je na meti Vizardsa već ovog leta, a taj NBA klub nameračio se da plati otkupnu klauzulu za ovog košarkaša u visini od 1.500.000 dolara.

Prema pisanju istog izvora, Barselona je u potrazi za zamenom za Čeha, a to bi trebalo da bude košarkaš Lokomotive Kubanj Malkolm Dilejni.

Izabrane vesti

Ono što Barsi ide na ruku je činjenica da Amerikancu ističe ugovor na kraju sezone i da će Barsa ukoliko se transfer Satoranskog obistini imati punu riznicu novca za njegovo dovođenje. Loša stvar po Barsu je što Dilejni takođe ima želju da ode "preko bare", pa je s te strane njegov mogući prelazak u barselonu svkako otežan.

Zov NBA mogao bi da ojadi Evroligu!

Satoranski je još na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pokazao kakve sjajne organizacione sposobnosti ima, a njegov mogući odlazak i dolazak Dilejnija prilično će promeniti reljef ovog katalonskog giganta.

A, ovaj reljef dodatno bi mogao da promeni i mogući odlazak Aleksa Abrinesa u NBA. Kako piše španski As, Oklahoma se interesuje za Abrinesa i želi da plati otkupnu klauzulu. Iako njegov ugovor ima trajanje do 2019. godine, a poseduje i opciju po kojoj Tanderi mogu da plate otkupnu klauzulu.

Posle propuštanja Fajnal fora ove godine, možda je tako nešto i potrebno Barseloni. Ipak, biće teško nadoknaditi odlazak ovih igrača, a pitanje je da li je ovde kraj odlascima. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Tomas SatoranskiŠpanijaNBA ligaEvroligaAleks Abrines

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara