"Tigrovi nazad u Čempionšip"
"Tigrovi nazad u Čempionšip"

Ne može Evandro da čuva Bentekea, nit Ranokija da igra ozbiljan fudbal - Palas poslao Hal u Čempionšip

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.17. | 14:48

Uz gol Luke Milivojevića

Tigrovi nazad u ČempionšipSamo pobeda je igrala Halu. Pobeda i ništa više. Ali ovaj Hal je toliko loš da se verovatno i sam pita kako je uopšte došao ovde? Jer šta drugo reći za tim koji u situaciji biti ili ne biti, protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, nije uspeo da uputi nijedan šut u okvir protivničkog gola? Kristal Palas je šutnuo četiri puta i pogodio sva četiri puta za 4:0 na Selharstu i definitivan ostanak Luke Milivojevića i družine u eliti.

Gostima su presudili Vilfred Zaha, Kristijan Benteke, Milivojević je bio precizan sa penala, da bi tačku na i stavio Patrik van Anholt, a način na koji je Palas stizao do golova još jedan je pokazatelj koliko je Hal neozbiljan klub za premijerligaški fudbal.

Izabrane vesti

Ponudio se tim Marka Silve rivalu već u trećem minutu kada je Palas iz auta stigao do šanse pošto je Andrea Ranokija - koji već jedno pet godina nije odigrao dobru sezonu pa nam nikako nije jasno otkud uopšte u Engleskoj? - promašio ceo fudbal i dozvolio Zahi da izleti sam pred Eldina Jakupovića. Rezultat - sedmi ligaški gol Zahe u ovoj sezoni.

Ono malo morala što je do tog trenutka tinjalo u fudbalerima gostujućeg tima nestalo je u 34. minutu kada je Hal - toliko o odbrani - ostavio Evandra da na kod kornera čuva 12 centimetara višeg Kristijana Bentekea. Džejson Pančon je odlično centrirao, Benteke je imao lak zadatak protiv Evandra i ostalih statista iz Halove ekipe.Luka Milivojević

Potom i prekršaj naivan Majkla Dosona nad Džefrijem Šlupom za penal koji je Milivojević svojim drugim golom u Palasovom dresu (prvi je dao protiv Arsenala, takođe sa bele tačke) pretvorio u 3:0, a za kraj i četvrta lopta u Jakupovićevoj mreži u izvedbi Patrika van Anholta pored ponovo odsutne Halove odbrane.

Palas ostaje u Premijer ligi, a Hal posle jedne sezone u eliti ide nazad u Čempionšip. Ruku pod ruku sa Sanderlendom i Midlzbroom. Poslednje kolo će biti samo bolan oproštaj ova tri kluba.

Premijer liga, 37. kolo:

Petak:

Everton - Votford 1:0 (0:0)
/Barkli 56/

VBA - Čelsi 0:1 (0:0)
/Batšuaji 82/

Subota:

Mančester Siti - Lester 2:1 (2:1)
/Silva 29, Žezus 36. penal - Okazaki 42/

Bornmut - Barnli 2:1 (1:0)
/Stanislas 25, King 85 - Voks 83/

Midlzbro - Sautempton 1:2 (0:1)
/Bamford 72 - Rodrigez 42, Redmond 57/

Sanderlend - Svonsi 0:2 (0:2)
/Ljorente 9, Njuton 45+2/

Stouk - Arsenal 1:4 (0:1)
/Krauč 67 - Žiru 42, 80, Ozil 55, Sančez 76/

Nedelja:

Kristal Palas - Hal 4:0 (2:0)
/Zaha 3, Benteke 34, Milivojević 85pen, Van Anholt 90/

15.15: Vest Hem - Liverpul
17.30: Totenhem - Mančester junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaHal sitiKristal PalasKristijan BentekeLuka MilivojevićPremijer ligaVilfred Zaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara