"Đoković i Ćorić"
"Đoković i Ćorić"

Nek se pazi Dejvis kup reprezentacija: Novi Đoković skida velike skalpove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.02.15. | 17:05

"Vrlo me podseća na mene. Ako nastavi da trenira kao do sada, lako bi mogao da uđe u svetski vrh", svetski broj jedan je ishvalio Bornu Ćorića, hrvatskog tenisera i rivala Srbije na predstojećem Dejvis kup susretu

Đoković i Ćorić

Srpska reprezentacija je veliki favorit u meču Dejvis kupa sa Hrvatskom, koji je na programu od 6. do 8. marta u Hali sportova u Kraljevu. Za Hrvate neće igrati Ivo Karlović, Marin Čilić je potvrdio da će doći u ovaj šumadijski grad, iako mu nadlaktica nije sasvim oporavljena, dok će njihove boje braniti i Mate Delić, Marin Draganja (specijalista za dubl) kao i ultratalentovani Borna Ćorić

Izabrane vesti

Upravo ovaj poslednji, 84. igrač na ATP listi je čovek koji je danas zasenio tenisku javnost. Naime, on je pobedio, tj. razbio treći reket planete Endija Marija sa 2:0 (6:1, 6:3) u setovima. Meč je trajao svega 74 minuta, a Mari gotovo ni u jednom momentu nije mogao da dođe do bilo kakve igre.
"Borna nije napravio puno grešaka. Osim toga, igrao je odlično i kretao se vrlo dobro. Ja sam previše grešio. Sada Ćorić ima bolje poteze na terenu, deluje mnogo jače, a i servis mu se poboljšao. Sama njegova pozicija na ATP listi pokazuje koliko je napredovao", istakao je razočarani Endi Mari.

Takođe, i činjenica da su se njih dvojica sastali pre dve godine na Dejvis kupu, kada je Mari pobedio sa 3:0 u setovima pokazuje koliko je stvarno napredovao mladi rival Srbije na predstojećem spektaklu u Kraljevu.
"Vrlo me podseća na mene. Ako nastavi da trenira kao do sada, lako bi mogao da uđe u sam svetski vrh", istakao je Novak Đoković u emisiji Svedok na srpskoj nacionalnoj televiziji, još pre ove velike pobede.

Mladom Ćoriću ovo nije prvi skalp koji je uzeo nekom teniseru iz samog vrha, pošto je pre tačno četiri meseca slavio i nad Rafaelom Nadalom, takođe sa 2:0 u setovima (6:2, 7:6 (4)) na ATP turniru u Bazelu. I Bazel, kao i Dubai nose epitet turnira serije 500.

Naravno, Novak Đoković igra na mnogo višem nivou nego što to u prethodnih šest meseci rade i Nadal i Mari, pa će senzacija Borna Ćorić imati daleko teži zadatak u Šumadiji nego što je to bio slučaj na Bliskom istoku i na Alpima. Posebno kada se u obzir uzme činjenica da je njegov učinak u halama daleko lošiji nego kada se igra napolju na tvrdoj podlozi. Ove sezone na zatvorenim terenima ima jednu pobedu i dva poraza.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićHrvatskaEvropaEndi MariDejvis kupBorna Čorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara