"Nelson Valdez"
"Nelson Valdez"

Neka Olimp blagoslovi Nelsona Valdeza!

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.14. | 13:56

Paragvajac koji je kao klinac trenirao sa pomorandžom i umotanim parom čarapa menja Mitroglua u navali Olimpijakosa

Nelson ValdezSudbina na kakvu smo i mi u Srbiji navikli, pa više ne znamo da li da se radujemo kad vidimo da neki igrač odskače od sredine. Isti slučaj ovog januara i u Olimpijakosu, koji je na krilima Kostasa Mitroglua stigao do osmine finala Lige šampiona, ali je rasni golgeter na taj način privukao i pažnju klubova sa bogatog zapada, pa će, izvesno je, karijeru nastaviti u Premijer ligi (najčešće se pominju Vest Hem i Fulam, ali i Totenhem).

Uprava Olimpijakosa ekspresno je reagovala i u svoje jato dovela Nelsona Valdeza, koji će do kraja sezone igrati u Grčkoj kao pozajmljeni fudbaler Al Džazire iz Dubaija. S tim da atinski crveno-beli imaju pravo prvenstva pri eventualnom otkupu 30-godišnjeg golgetera.

Izabrane vesti

Interesantnog, između ostalog, po tome što je rastao u velikom siromaštvu u San Hoakinu, pa je, kako je sam govorio, prve fudbalske poteze učio šutirajući pomorandžu ili umotan par čarapa.

Novca za loptu jednostavno nije bilo.

A opet, Valdez je uspeo da se izdigne iznad okolnosti i napravi više nego pristojnu karijeru tokom koje je branio boje Verdera, Borusije Dortmund, Erkulesa, Rubina, Valensije i potom Al Džazire. Dres reprezentacije Paragvaja nosio je na 66 utakmica i postigao 12 golova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zima 2014OlimpijakosNelson Valdezmeđunarodni fudbalGrčkaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara