Neka Ostrvo drhti od straha, probudilo se čudovište Lukaku! Fešta spektakularnih golova, Vord Prauz i Valeri uništili De Heu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.19. | 17:55

I konačni rezultat 3:2

Neka su kontroverze i sumnjive odluke sudija ostale u Londonu, Mančester je video vrhunski fudbal i feštu spektakularnih golova iz koje je Junajted nastavio vrtoglavi uspon ka Ligi šampiona! Sautempton Ralfa Hasenhutla pokazao je zube i bio nadomak zlatnog boda u borbi za opstanak, ali je kaznena ekspedicija sa severa nastavila da ispisuje nove stranice bajke koja će po svoj prilici imati najlepši kraj. Mančester junajted - Sautempton 3:2 (0:1).

Odahnuo je Junajted, smirio se i Ole Gunar Solskjer. Kao mač iznad glave i sve veći teret stajao je legendi Teatra snova post koji je mnoge setio na vreme trenerske ere Žozea Murinja. Mesec i po dana Junajted na svom terenu nije osetio tu divnu slast pobede, ali se sve to promenilo u spektakularnom meču protiv davljenika s krajnjeg juga Engleske. Mančester junajted je iskoristio remi Totenhema i Arsenala na Vembliju i skočio na četvrto mesto, što u ovom trenutku garantuje plasman u Ligu šampiona! Ovakvom raspletu malo ko je mogao da se nada u onim mučnim danima pre smene na klupi...

Izabrane vesti

Možda se taktički ništa toliko nije promenilo od Solskjerovog dolaska, ali niko nekada rasnom strelcu ne može da ospori da je uneo novu energiju u svlačionicu, razbudio sve one skupo plaćene zvezde i ubedio ih da mogu da igraju vrhunski fudbal. Mnogi su verovatno prstima trljali oči kada su pogledali listu strelaca, jer su na isto dva puta zatekli ime i prezime Romelua Lukakua! Posle dva gola protiv Kristal Palasa, čime je zaustavio golgeterski sunovrat kroz devet utakmica, Belgijanac je potpuno eksplodirao i sa nova dva pogotka najavio totalni zaokret sezone, gde bi mogao da ima jednu od ključnih uloga! Radio je ono što bi svaki centarfor trebalo – koristio svaki milimetar slobodnog prostora i bez mnogo komplikovanja maltretirao protivničkog golmana. Tako je okrenuo tok utakmice i dva puta doneo prednost Junajtedu. Kod drugog pogotka iskoristio je uspavanost Maje Jošide i iz prvog kontakta lansirao Junajted ka zvezdama!

Velike pohvale zaslužio je Solskjerov džoker Andreas Pereira. Mada Sautempton nije reper kvaliteta, mladi Brazilac odigrao je vrhunski meč i ukazao svom šefu da na njega može da računa u budućnosti, iako su se oko njega vodile brojne polemike... Prvo je šmekerski matirao Agnusa Gana sa preko 20 metara, da bi onda uposlio Lukakua u akciji koja je najavila preokret i tri velika boda za Junajted. Mnoge je Solskjker iznenadio odlukom da Freda ostavi na klupi i šansu u startnoj postavi da Skotu Mektomineju, ali ova, kao i odluka da Brazilac uđe u finišu ispostavile su se kao odlične. Mladi vezista iskoristio je svojih pet minuta za dokazivanje, dok je Fred na kraju pružio Junajtedu stabilnost u vezi i otvorio prostor Lukakuu da se proslavi. 

Ma koliko napad bio dobar, zbog Junajtedove odbrane i dalje se diže kosa na glavi. Doduše, ovog puta najviše zbog Davida De Hee. Mnogo se prašine diglo poslednjih nedelja zbog Španca i njegove neodlučnosti u pregovorima oko novog ugovora, ali možda će ga baš snajperski hici Jana Valerija i Džejmsa Vord Prauza naterati da se malo spusti na zemlju i shvati da ipak nije nedodirljiv. Ne pamti se kada je neko uništio De Heu kao što su to uradili Valeri i Vord Prauz. Prvi jer je probušio ruke Španca rezantnim udarcem, drugi jer mu je aktivirao sećanja na neke košmarne trenutke strelom iz slobodnog udarca. Na kraju Pol Pogba je dobio ono što je zaslužio zbog skrnavljenja jedanaesterca...

Junajted, svakako, ima čemu da se nada...

Veliku pobedu ubeležili su fudbaleri Kristal Palasa na gostovanju Barnliju – 3:1. Sve je počelo uz poklon Filipa Bardslija u ranoj fazi utakmice, da bi Miši Batšuaji na otvaranju drugog poluvremena novim pogotkom napumpao samopouzdanje, a svaku dilemu rešio je Vilfred Zaha u 75. minutu. Ešli Barns je u finišu samo doneo blagu utehu.

Brajton je uz minimalac protiv Hadersfilda stigao do važnih bodova za opstanak, a strelac jedinog pogotka bio je Florin Andone u 79. minutu.

Vulvsi su na svom terenu rutinski savladali Kardif sa 2:0, uz blickrig Žoze i Himeneza u 16. i 18. minutu.

ENGLESKA 1 - 29. KOLO: 

Subota
Totenhem – Arsenal  1:1 (0:1)
/Kejn 74p – Remzi 16/

Barnli – Kristal Palas 1:3 (0:1)
/Barns 90 - Bardsli 15 ag, Batšuaji 48, Zaha 76/

Brajton – Hadersfild 1:0 (0:0)
/Andone 79/

Bornmut – Mančester Siti 0:1 (0:0)
/Marez 55/

Vulverhempton – Kardif 2:0 (2:0)
/Žota 16, Himenez 18/

Mančester junajted – Sautempton 3:2 (0:1)
/Pereira 53, Lukaku 59, 88 – Valeri 26, Vord Prauz 75/

18.30:  (2,10) Vest Hem  (3,35) Njukasl (3,60) 

Nedelja

13.00:  (2,55) Votford  (3,25)  Lester (2,80) 
15.05:  (7,00) Fulam  (4,40)  Čelsi  (1,47) 
17.15:  (5,80) Everton (3,90)  Liverpul (1,60) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Miši BatšuajiRomelu LukakuAndreas PereiraRaul HimenezDiogo ŽotaJan ValeriPol PogbaDžejms Vord Prauz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara