Neka se čuva Bafetimbi...

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.12.18. | 09:00

Leandre Tavamba ima priliku da zasedne na čelo liste strelaca u Saudijskoj Arabiji

Nisam očekivao da ću biti ovoliko dobar. Krenulo je fantastično. Iz više razloga. Kako zbog moje ogromne želje da se dokažem u novom svetu, tako i zbog obećanja čelnika kluba da ću biti nagrađen velikim finansijskim bonusom ukoliko postanem prvi strelac lige."

Leandre Tavamba je u intervjuu našem Aleksandru Joksiću delimično otkrio razlog svoje impresivne statistike - trenutno drugi strelac ige sa 11 golova, jednim manje od Bafetimbija Gomisa - a priliku za nastavak golgeterske forme i prestizanje francuskog napadača Al Hilala imaće već danas kada njegov Al Tavon gostuje Al Raedu (16.00). 

Izabrane vesti

Gosti su trenutno četvrti, u prošlom kolu su izgubili od Al Kadisije, na čijoj je klupi inače donedavno sedeo Aleksandar Stanojević, odnosno čije boje brani Tavambin zemljak Abubakar Oumaru, pa je sada povratak na pobedničke staze imperativ, kako se ne bi previše izgubio korak sa trećeplasiranim Al Šababom. Pozitivna stvar u čitavoj priči po Tavambin tim je što ima utakmicu manje od konkurencije te će u odloženom susretu devetog kola sa Al Raedom imati priliku ne samo da prestigne Al Šabab nego i da se približi Al Nasru na minus pet.

Iako Al Raed igra veoma promenljivo i bliži je borbi za opstanak nego gornjem delu tabele - pritom su očajni kod kuće - daleko od toga da nema adute u svojim redovima. Tu su neka poznata imena poput Ismaela Bangure i Ferhana Hasanija, na klupi je Besnik Hasi... Dakle, ima čime da pripreti Al Raed, ali Al Tavon je svakako blagi favorit. 

Inače, mnogima je četa Pedra Emanuela trn u oku. Nije utrošila mnogo novca za pojačanja, a i pored toga se nalazi u vrhu. Primera radi, Al Tavon je potrošio 1.650.000 miliona evra u novajlije, a bolje je plasiran od Al Ahlija (24.870.000), Al Itihada (16.950.000), Al Vahde (15.550.000)...

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - DEVETO KOLO (ODLOŽENI MEČ):

16.00: (2,90) Al Raed (3,25) Al Tavon (2,35)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Leandre TavambaSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara