""
""

Neka u paklu Pionira izgori i Himki!

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.12.15. | 11:32

Možda bi baš večeras Gurovićev duh mogao da se uvuče pod kožu Rajana Tompsona i da se dogodi eksplozija na koju se čeka od oktobra. Zvezdi je preko potrebna još jedna dominantna partija tandema Miler - Cirbes, a kada bi Vilijams i Jović dodao po koju magičnu asistenciju, a klinci pružili još jednu vrhunsku partiju - ruski milioni otići će u zaborav

Realov skalp dokaz je da su čuda ipak moguća. Crvena zvezda se pre sedam dana nalazila u gotovo bezizlaznoj situaciji, a nakon što je izvojevala veliki trijumf sada se samo priča o prolazu u Top 16 i šansama koje crveno-beli imaju da se nađu u probranom društvu. A one su prilično dobre. Okršaj sa Himkijem (20.00, TV Sportklub) u prepunom Pioniru predstavlja praznik košarke koji bi mogao da donese mnogo toga dobrog timu Dejana Radonjića, a čak i ako se ne dogodi još jedan senzacionalni podvig beogradskog sastava - neće biti sve izgubljeno. Jači za Markusa Vilijamsa, šampion Jadrana i Srbije se s pravom nada novoj osveti.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Međutim, treba biti realan i jasno postaviti stvari već na startu - Himki je trenutno za glavu ispred aktuelnog prvaka Evrope i pobeda večeras bi, bez obzira na prošlonedeljno usijanje i sada bila ravna iznenađenju. Kraljevski klub se ove sezone suočava sa brojnim problemima, a tim iz Podmoskovlja uložio je silne milione koji moraju da se isplate - odmah. Rezultat nije izostao za ekipu Rimasa Kurtinaitisa, ali je problem koji se javlja na gostovanjima nešto što ni džakovi naftom natopljenih dolara nisu mogli da regulišu. Bar ne do sada. Himki je u poslednjih sedam utakmica proknjižio samo jednu pobedu van svog terena, i to baš protiv Reala u Madridu. 

Crvena zvezda svoju šansu da se ukrca u voz sa još deset slobodnih mesta treba traži u poslednjem kolu protiv direktnog rivala Bajerna, a svaki eventualni uspeh u međuvremenu bio bi dodatni plus za sastav koji trener Radonjić sve više oblikuje po svojoj želji. Ali, crnogorski stručnjak veruje da njegovi učenici mogu iznenade i prebogati Himki, uz frenetičnu podršku dupke punog hrama košarke, ali i pomoć povratnika Markusa Vilijamsa.
"Posle pobede nad Realom, ambijent je drugačiji. Mislilo se da je nemoguće pobediti Real, ali mislim da je Himki u ovom momentu kvalitetniji od Reala i trebaće nam još više. Imaćemo fantastičan ambijent i čeka nas veliki meč. Himki, i ako dobije protiv nas, to je realana rezultat s obzirom na parametre. Ali mi se nadamo i verujemo da možemo da uradimo još jednu dobru stvar", rekao je Radonjić u najavi meča osmog kola Grupe A. 

Crvena zvezda ima kvalitet da napravi još jedan fantastičan rezultat, a činjenica da je Himki crveno-belima naneo najteži poraz u dosadašnjem toku sezone biće dodatni motiv da se svedu stari računi. 
"Sada je situacija lakša nego pre utakmice protiv Reala. Ne samo zbog te pobede, već nam se i vraćaju neki igrači. Sve nas je više na treninzima, što raduje. Sklapaju se kockice i sigurno da to znači, ali i stvara veću odgovornost, pa svi sada očekuju da bolje odigramo. Potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo", smatra mladi Marko Gudurić, koji smatra da tim neće osetiti pritisak ako na pravi način uđe u meč. 
"Ako izađemo na zagrevanje kako treba i ako počne utakmica kako smo počeli protiv Reala, da dokažemo sami sebi da možemo da ih pobedimo, u šta naravno verujemo, mislim da neće biti prevelikog pritiska. Imamo obavezu prema navijačima i prema sebi da pružimo najbolju partiju, da izađemo ekstra motivisani i da uradimo neke stvari koje smo se dogovorili, pa da očekujemo možda lepe rezultate".

Svestan je trener gostiju, Rimas Kurtinaitis, da je Pionir zdanje u kojem su padali najveći i najbolji. A u situaciji u kojoj neće moći da računa na izvrsnog Pola Dejvisa, te Ruslana Patejeva, osvajaču Evrokupa iz prošle sezone predstoji da zbije redove i pokuša da se izbori sa brojnim atacima koji će uslediti. 
"U Srbiju smo došli po pobedu jer ne smemo da propustimo šansu koja nam se ukazala kao što je to bio slučaj u duelu sa Bajernom. Znamo koliko je teško igrati protiv Crvene zvezde Telekom u 'Pioniru' zbog publike koja koja vrši ogroman pritisak na protivničku ekipu. Protivnik je pojačao roster Markusom Vilijamsom i pun je samopouzdanja", objasnio je Kurtinaitis, kojem je u pomoć u poslednjem trenutku pristigao krilni centar Marko Todorović

Crnogorski internacionalac se ekipi iz Španije pridružio u četvrtak popodne, a od Crvene zvezde očekuje da odigra daleko bolju utakmicu nego što je to bio slučaj u Podmoskovlju prošlog meseca, kada je rezultat bio 91:53.
"Ne očekujemo istu ekipu kao u Moskvi i protiv Real Madrida. Na mnogo su boljem nivou nego što su bili. Nije u pitanju samo domaći teren, već će im i kvalitet igre sigurno pomoći da bude neizvesna utakmica. Mi uvek igramo sa manjom dozom pritiska da pobeđujemo, jer je ekipa napravljena da pobeđuje u svim utakmicama, tako da ćemo ići na pobedu. Mislimo da nam je ova utakmica od velikog značaja. Sam prolaz nama nije dovoljan, već očekujemo što bolju poziciju. Tako da je jako bitno, pogotovo posle poraza u Minhenu", rekao je Todorović.

Crvena zvezda sanja skalp koji bi sve probleme konačno poslao u prošlost. Pobedu koja bi tim lansirala do nebeskih visina i trijumf koji bi samopouzdanje podigao na najvišu tačku. Crvena zvezda želi da se ponovi januarska priča iz 2007. godine, kada su Milan Gurović i Antonio Burks u prvom meču osmine finala Evrokupa preslišali i tada nezgodni Himki (89:77), a zajedno su tada ubacili neverovatnih 56 poena. 

Možda bi baš večeras Gurovićev duh mogao da se uvuče pod kožu Rajana Tompsona i da se dogodi eksplozija na koju se čeka od oktobra. Zvezdi je preko potrebna još jedna dominantna partija tandema Miler - Cirbes, a kada bi Vilijams i Jović dodao po koju magičnu asistenciju, a klinci pružili još jednu vrhunsku partiju - ruski milioni otići će u zaborav!

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Top 16Stefan JovićSrbijaRimas KurtinaitisMarkus VilijamsMarko TodorovićMajk CirbesKvinsi MilerHimkiEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaAleksej Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara