"Dontej Drejper"
"Dontej Drejper"

Nekad Realovi “Amerikanci“, od danas u Rusiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.08.15. | 14:13

U istom danu dvojica bivših košarkaša velikana iz Madrida preselila su se u rusku košarku

Dontej DrejperNekadašnji spoljni igrači Reala iz Madrida, Dontej Drejper i Kvinton Hosli, karijere će nastaviti u Rusiji. Naturalizovani Hrvat Drejper će nakon godinu dana u Anadolu Efesu obući dres Lokomotive iz Kubanja, dok je Hosli novi igrač Krasnog Oktobra.

Peta stanica na Drejperovom proputovanju Evropom, nakon Belgije (Ostende), Francuske (Tulon), Italije (Veroli) i Hrvatske (Cedevita), biće Rusija i grad Krasnodar u kojem će u zeleno-crvenom dresu igrati za Lokomotivu u ruskom i najjačem evropskom takmičenju. Protekle sezone je poletni organizator igre nastupao za turski Efes, a usled dolaska velike konkurencije u vidu Tomasa Ertela “skliznuo“ je iz prve petorke Dude Ivkovića. Proizvod čuvenog Merilend univerziteta je u timu Anadolu Efesa na 49 mečeva (tursko prvenstvo i Evroliga) u proseku beležio 6,4 poena i tri asistencije. Nakon što je postao jedan od najboljih tamnoputih bekova koji su nastupali na Jadranu i predvodio Cedevitu u Evrokupu kada je i proglašen za najkorisnijeg igrača takmičenja, 30-godišnji Drejper je pojačao Real Madrid gde se zadržao dve sezone. Lokomotiva Kubanj će u dolazećoj sezoni nastupati u C grupi Evrolige zajedno sa Barselonom, Panatinaikosom, Karšijakom, Zjelonu Goru i Žalgirisom.

Izabrane vesti

Istog prepodneva je još jedan, znatno manje zapaženiji košarkaš Kraljevskog kluba, prešao u ruskog prvoligaša. U pitanju je važan šraf u prošlogodišnjem pohodu Gore na duplu krunu u Poljskoj, Kvinton Hosli, koji je postao novi spoljni igrač Krasnog Oktobra. Hosli je za Zjelonu Goru prošle sezone prosečno postizao 13,8 poena i uz to imao 3,7 asistencije u veoma uspešnoj sezoni za ekipu nekadašnjeg stratega Olimpije Saša Filipovskog. Osvojivši Kup Poljske i Tauron Basket Ligu, napustio je Stelmet i pridružio se zemljacima Gvinu i Džonsonu u ruskom učesniku u Evrokupu. Kvinton Hosli, baš kao i Dontej Drejper, ima dvojno državljanstvo, ali je u ovom slučaju njegovo mesto u reprezentaciji Gruzije zauzeo plejmejker Fenerbahčea Riki Hikman. Ozbiljne namere kluba starog skoro četiri godine ogledaju se i u dovođenju teškog centra iz Uniksa, Dmitrija Sokolova, koji će Krasni učiniti konkurentnijem u Evrokupu. Krasni Oktobar će se u drugom po jačini evropskom takmičenju naći u grupi F, sa Galatasarajem, Nižnjim, Hapoelom, AEK-om i Neptunasom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Kvinton HosliKrasni OktobarKK Zjelona GoraEvroligaDontaje Drejper

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara