Nekada je češće bio u bolnici nego na terenu, a sad ga Barselona ne pušta

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.03.18. | 16:44

Ernesto Valverde insistira da klub produži ugovor sa Vermalenom

Za Tomasa Vermalena svojevremeno je u prošlosti moglo da se kaže, u šali, da je pola čovek-pola povreda. Belgijanac baš nije imao sreće ni u jednom od velikih klubova čiji je bio član - Ajaksu, Arsenalu, Romi i Barseloni. Ipak, i njemu se, uslovno rečeno, ove sezone sreća osmehnula, pošto se broj zdravstvenih problema smanjio i počeo je da igra sve češće. I sve kvalitetnije, a to je pre svih ocena trenera Blaugrane Ernesta Valverdea koji, prema tvrdnjama klubu bliskog dnevnika Sport, insistira da se sa Vermalenom produži saradnja.

Belgijskom štoperu ugovor sa klubom ističe u junu 2019. godine, a pregovori su već počeli. Naravno, u slučaju da ovi razgovori ne urode plodom, uvek postoji opcija da Barselona na leto proda Vermalena kako bi vratila makar deo od 20.000.000 evra plaćenih Arsenalu u leto 2014. godine na ime obeštećenja. Ipak, da bi stvari trebalo da budu u redu kada je ova tema u pitanju navodi i podatak da je Vermalen još u oktobru prošle godine pitao čelnike Barselone da ga puste u januarskom prelaznom roku ako ne računaju na njega kako bi izborio mesto u nacionalnom timu predstojeći Mundijal.

Izabrane vesti

To se, očigledno, nije desilo, Vermalena je trener Valverde uverio da nema razloga za brigu, da je važan šraf u ekipi i da očekuje određen doprinos. U međuvremenu, Maskerano je napustio Barselonu i otišao u kineski Hebej, što je poboljšalo Vermalenovu poziciju i ujedno ubrzalo priču o novom ugovoru. Ono što bi možda moglo da pokvari planove giganta sa Nou Kampa je interesovanje nekih premijerligaških klubova za Belgijanca. Dobre partije dovele su ga u poziciju da bi možda mogao da razmišlja o povratku na Ostrvo. Inače, Vermalenova godišnja zarad u Barseloni iznosi oko 3.000.000 evra i jedan je od najslabije plaćenih fudbalera u tom klubu.

Foto: Action images


tagovi

Tomas VermalenErnesto Valverde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara