Nekoliko opcija za Gasola i Konlija, Memfis tražio Bogdana, Toronto nudi Laurija i Valančijunasa za paket

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.02.19. | 18:05

Nekoliko opcija za španskog centra i odličnog plejmejkera

Nešto više od 24 časa ostalo je do zatvaranja transfer pijace u NBA ligi. Kapije će se zatvoriti u četvrtak u 21 čas po srednjoevropskom vremenu, odnosno 15 časova po istočnoj vremenskoj zoni, dokad bi trebalo očekivati da se završi nekoliko zanimljivih poslova.

Jutros nas je dočekao veliki trejd Klipersa i Seventisikersa gde su Boban Marjanović, Tobijas Haris i Majk Skot zamenjeni za Londrija Šameta, Vilsona ČendleraMajka Muskalu. Operacija koja je apsolutno u centru pažnje američkih košarkaških medija je potencijalni trejd Entonija Dejvisa u Los Anđeles Lejkerse zbog čega su donekle u zapećku ostali planovi Memfisa da se posvete velikoj rekonstrukciji i već sada se pozdrave sa dvojicom nosilaca igre - Markom Gasolom i Majkom Konlijem

Izabrane vesti

Grizliji su ovih dana u razgovoru sa više klubova, zainteresovanih za dvojicu ponajboljih igrača franšize poslednjih godina, u odvojenim poslovima, ali i trejdu u paketu.

Što se Marka Gasola tiče, Memfis najintenzivnije pregovore vodi sa Šarlotom, od koga traži Bizmarka Bijomba i Majkla Kid Gilkrista, uz zaštićenog pika prve runde. U ovom trenutku najveći kamen spoticanja ovog trejda je upravo taj prefiks „zaštićeni“, jer ukoliko Šarlot ne bi želeo da ubaci ovu stavku u trejd, posao bi lako mogao da propadne. Iz ovog posla profitirale bi sve strane. Gasol bi svojim iskustvom i te kako pomogao centarskoj liniji Hornetsa, dok bi Memfis dobio sasvim solidne igrače rotacije.

Šarlot se trenutno oslanja na Vilija Ernangomeza i Bizmarka Bijomba, dok toj poziciji mogu da odgovore čak i Frenk Kaminski i Kodi Celer.

Gasola su godine stigle i njegov status elitnog defanzivca više ne važi, ali je i dalje igrač ogromnog iskustva i neko ko bi mogao da napravi razliku na parketu. Pogotovo uz Kembu Vokera.

Gasola su ovih dana tražili Sakramento i Detroit, ali Memfis nije bio previše zainteresovan. Pistonsi su nudili paket sa Andreom Dramondom, kome se duguje još 55.800.000 dolara za naredne dve sezone, što je Memfis odmah odbio. Veću pažnju privukli su Kingsi, od kojih je uprava Memfisa tražila Bogdana Bogdanovića, ali je Vlade Divac odmah stavio veto na ovaj trejd i veruje se da srpski as nije u statusu igrača oko kojeg mogu da se vode bilo kakvi pregovori.

Konlija ovih dana najviše želi Toronto. Reptorsi su čak otišli toliko daleko da su ponudili Kajla Laurija i Jonasa Valančijunasa za tandem Gasol – Konli. U Tenesiju su počeli da razmišljaju o ovoj ponudi, ali čini se da je put do realizacije dugačak.

U ovom trenutku kao ozbiljan kandidat za potpis iskusnog plejmejkera nalazi se Juta. Džezeri su navodno spremni da ponude Rikija Rubija i Derika Fejvorsa, kojima ugovori ističu na leto, plus jednog budućeg pika. Konli bi mogao odlično da se uklopi uz Donovana Mičela, koga klub vidi kao franšiznog igrača i nekoga oko koga se gradi budućnost tima.

Pistonsi su takođe bili zainteresovani za Konlija, kao i Indijana posle teške povrede Viktora Oladipa. Memfis svakako neće da prihvati slabe ponude za Konlija i tražiće da bude ispoštovan do kraja.

Na kraju, Memfis gleda i u drugim smerovima, odnosno trejdovima koji nemaju veze sa Gasolom i Konlijem. Uprave Grizlija i Hjustona razgovarale o mogućoj trampi gde bi bili uključeni Brendon Najt i Markiz Kris. Roketsi duže vreme pokušavaju da se otarase Najtovog ugovora, kome sledi 15.600.000 dolara za narednu sezonu. Memfis bi u ovom poslu verovatno morao da pošalje Džamajhala Grina i Gereta Templa. Međutim, gledaće se da se do zatvaranja pijace odrede sudbine dvojice nosilaca.

Foto: Reuters


tagovi

Memfis GrizlisMark GasolŠarlot HornetsBogdan BogdanovićMajkl Kid GilhirstAndre DramondMajk KonliJonas ValančijunasKajl Lauri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara