""
""

Nemačka medicina ubila Čolove bandite: Bajer sa kapitalom putuje na Kalderon! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.02.15. | 22:27

Leverkuzen posle odlične igre golom Čalhanoglua savladao Atletiko Madrid (1:0), gostima poništen gol Toresa

Vraćaju li se to slavni dani na Baj Arenu? Kompletan fudbalski auditorijum Starog kontinenta te 2002.godine pričao je otvorenih usta o mašineriji iz Leverkuzena koja je na sitne komade mlela sve pred sobom... Na kraju je ostala bez trofeja, ali se miris te epohe osećao u večerašnjem okršaju između Bajera i Atletika iz Madrida. Tim Rogera Šmida poništio je sve moguće kvalitete Jorgandžija, i na kraju slavio zasluženu pobedu – 1:0.

Biće to ogroman kapital za nemačkog predstavnika u Ligi šampiona koji će u slučaju da bude na istom nivou na Kalderonu biti blizu plasmana među osam najboljih ekipa Starog kontinenta... Pogotovo ako se zna da će u revanšu Čolo Simeone biti lišen pomoći Dijega Godina i opravdano isključenog Tijaga

Izabrane vesti


Kažu sportski poslanici da na vatru u suparničkim redovima treba odgovoriti – vatrom! To nepisano geslo sledili su fudbaleri Bajera iz Leverkuzena koji su se suprotstavili Čolovim banditima na jedini ispravan način- jakim tempom i još jačom kontakt igrom. Kao da u prethodna četiri kola Bundeslige nisu osvojili samo bod Aspirindžije su na travu Baj Arene izašle se ogormnim samopouzdanjem. Nisu zarezivali mnogo papirnatog favorita koji u Ligi šampiona nije primio gol čak 467 minuta.

Germanskom disciplinom Bajer je prebacio težište igre na polovinu ekipe iz Madrida, a brzim i preciznim dodavanjima donosio miris opasnosti pred mrežu Moje. Međutim, Atletiko ne bi bio to što jeste da je odmah podigao ruke u znak predaje. Kao rimska kohorta kretao se defanzivni blok Dijega Simeona, i odolevao prilikom svakog trenutka inspiracije Drmića i Belarabija. Bajer je bio najbliži gol u 25.minutu kada je Bosanac Spahić odapeo loptu sa 30 metara, a ona pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Isfrustiran zbog podređenog položaja Dijego Simeone je nasrnuo na trenera Leverkuzena Rogera Šmida. Bio je to znak za igrače Atletika da zbiju redove i demonstiraju bar delić ofanzivnog potencijala. Otuda je ulogu heroja Leverkuzena preuzeo mladi golman Leno. Prvo je počistio jednu sveću ispred Grizmana, a onda je na neverovatan način zaustavio udarac Tijaga. Prethodno je prepoznatljivu „otrovnu kiflu“ u šesnaesterac domaćina poslao Turčin Turan.

Nisu se uplašile Asprinidžije ni posle trenutka koji je u dobroj meri odredio tok meča. Na krilima sjajnih odbrana Lena, osetivši krv na kopačkama gostiju iz Madrida, nastavili su da teraju po svome. I isterali su vrlo brzo! Igrao se 57.minut kada je Belarabi prepoznatljivim driblinzima napravio višak, a onda majstorski petom odigrao Čalhanoglua, ostavivši mu brisan prostor za udarac. Raspoloženi Turčin lako je završio akciju – 1:0.

Kako je samo teško igrao Atletiko Madrid u Leverkuzenu? Pokretljvi domaćin naterao je izabranike Dijega Simeonea da dišu na škrge, pa je tako Mario Mandžukić bio totalno odsečen.  Definitivno revanš na Kalderonu biće još jedan veliki ispit karaktera za Atletiko, provera njihovih ratničkih sposobnosti. Imali su Madriđani šansu da izjednače, čak je poništen gol Toresa, ali je i Leverkuzen imao mogućnost da ispiše jednu od najlepših stranica novije istorije. Nedostajalo je samo malo više koncentracije u završnici Drmića i strelca Čalhanoglua

Uz mnoštvo verbalnih i fizičkih duela, mnošto žutih kartona, rezultat je ostao nepromenjen...

 

BAJER (L) – ATLETIKO (M) 1:0 (0:0)

/Čalhanoglu 57/

Stadion: Baj Arena (Leverkuzen)

Gledalaca: 28.226

Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

Crveni karton: Tijago (Atletiko) u 77.minutu

Bajer (4-2-3-1): Leno – Hilbert, Papadopulos, Spahić, Vendel– Kastro, Bender (od 70. Rolfes) – Belarabi, Čalhanoglu, Hjong-Min – Drmić (od 80. Kisling);

Atletiko (4-4-2): Moja – Huanfran, Miranda, Godin, Sikeira (od 38. Gamez) – Tijago, Gabi, Arda Turan (od 64. Tores), Saul (od 43.Garsija) – Grizman, Mandžukić.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaNemackaLiga šampionaKarim BelarabiHakan ČalhanogluEvropaDijego SimeoneBajer LeverkuzenAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara