""
""

Nemački strah od četvrtfinala: Italija i Španija otvaraju košmare iz prošlosti! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.16. | 20:33

Dortmund, Beč, Durban i Kijev – mesta su velikih i neočekivanih posrtanja Pancera u duelima sa Azurima i Furijom

Fudbaleri Nemačke ubedljivo su se plasirali u četvrtfinale prvenstva Evrope. Slovačka nija bila dostojan rival na utakmici u Lilu i selektor Joakim Lev imao je dosta razloga za zadovoljstvo.

Izabrane vesti

Ipak, ono što sada predstoji Nemcima u četvrtfinalu biće mnogo teži zadatak. Panceri čekaju pobednika duela Italija – Španija, a tradicija i istorija kažu da Nemačka u okršajima sa Azurima i Furijom nemaju šta da traže.

Pogled na rezultate u poslednjih 10 godina kaže da su Nemci uvek ispadali sa velikih takmičenja kada su u nokaut fazi igrali sa pomenutim rivalima.

Jedini put kada se to nije desilo u ovom periodu, 2014. na Mundijalu u Brazilu, Nemačka je postala prvak sveta.

Krenimo redom. Na Mundijalu 2006. godine Nemačka je kao domaćin igrala protiv Italije u polufinalu, a Azuri su tada posle produžetaka u Dortmundu slavili sa 2:0, slomili srca navijača Pancera i otišli do svetske titule. Strelci su bili Fabio Groso i Alesandro del Pjero

Dve godine kasnije na prvenstvu Evrope u Austriji i Švajcarskoj Panceri su došli do finala i okršaja sa Španijom. Furija je tad počinjala dominaciju, a Nemce je u duelu za titulu nokautirao Fernando Tores.

Nisu se navijači Nemačke pošteno oporavili od ovog poraza, a usledio je novi okršaj njihovih ljubimaca sa Španijom i to u polufinalu Mundijala u Južnoj Africi. I opet je viđen samo jedan gol, ponovo u mreži Nemačke. Karlos Pujol je glavom pogodio i poslao Španiju u finale, Furija je kasnije osvojila još jedan trofej. 

Nemačka je dve godine kasnije na prvenstvo Evrope u Poljskoj i Ukrajini ponovo došla kao jedan od glavnih favorita. I tako je igrala sve do polufinala, kada ih je kostur poslao na Italijane. A Azuri su još jednom pokazali da su majstori ovakvih duela. Mario Baloteli sa dva gola je rasplakao Nemce i Italijani su trijumfovali sa 2:1. 

Stariji ljubitelji fudbala sećaju se i finala Mundijala u Španiji sada već dosta davne 1982. godine, kada su Italijani došli do titule pobedom nad Nemcima od 3:1 na stadionu Santijago Bernabeu. Ko bi zaboravio pogotke Paola Rosija, Marka Tardelija i Alesandra Altobelija.

Takođe, zanimljivo je da, iako je Nemačka 1996. godine postala prvak Evrope, u grupnoj fazi sa Italijom je odigrala bez golova.

Sve u svemu, novija fudbalska istorija kaže da Nemci imaju itekako razloga da strepe i budu oprezni ko god im bude rival 2. jula na stadionu u Bordou.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Španijareprezentativni fudbalNemackaItalijaEvropaEuro2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara