Robert Levandovski
Robert Levandovski

Nemci okrenuli leđa Levandovskom, Haman kategorički: Prodajte ga dok ne bude kasno

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.19. | 12:24

Bivši fudbaler Bajerna žestoko po prvom napadaču Bavaraca

Četiri titule prvaka Nemačke, čak 175 golova na 222 utakmice… I stalno koketiranje sa klubovima iz inostranstva, pre svega sa Realom. Robert Levandovski jeste omiljen lik u Minhenu, ali čini se da ljubav polako bledi i da se bavarska javnost pomalo zasitila Poljakovih stalnih prenemaganja. Ditmar Haman, Bajernova legenda, ni ne krije da se umorio od Levandovskog. Štaviše, smatra da bi Bajernova devetka mogla da ceo klub povuče sa sobom ka dnu.
Levandovski postaje problem za Bajern”, decidiran je Haman govoreći na nemačkom Skaju-
Ta njegova teatralnost, nezainteresovanost koju nekada pokazuje na terenu… Mislim da je očigledno da je usamljen u svlačionici”, uveren je Haman.

Nije da mu toliko smeta to što Leva nema prijatelje u klubu – pod uslovom da je to zaista i tako – koliko igre poljskog asa izazvane tim neslaganjem sa saigračima.
Nekada je davao golove pa se to nije primećivalo. Čak i kad nije davao golove radio je za tim. Sada to više ne radi. Onaj Levandovski od pre tri ili četiri godine, onaj koji se uvlačio iza protivničke odbrane, koji je primao duge lopte i u igru ubacivao krila ili veziste, njega već dugo nema”.

Izabrane vesti

Možda ipak Haman samo previše očekuje? Nije baš da Levandovski ne daje golove. U prvenstvu 12, samo su Luka Jović i Marko Rojs efikasaniji – prošle sezone je doduše Leva dao 14 golova više od najbližeg konkurenta, mada je to bio Nils Petersen sa svega 15 komada za celu sezonu, Jović je već sada na 14 – a u Ligi Evrope još osam pogodaka na šest utakmica. Haman i dalje nije uveren.
Da, ali pogledajte protiv koga je davao te golove. Poslednjih sezona nije bilo Levinih golova u odlučujućim utakmicama Lige šampiona”.

Zato Haman nema dilemu. Predlaže prilično radikalan potez: rastanak sa Levandovskim.
Ozbiljno bih razmotrio mogućnost da ga prodam na leto. I onda da dovedem prvog, a ne drugog špica”, kaže Haman dodajući da su vrhunski napadači trenutno deficitarna roba na fudbalskom tržištu, te niko od ovih najboljih neće doći dok je Levandovski još tu.

A Levandovski je po Hamanovom vrlo strogom mišljenu već počeo da se probije u kategoriju “bivših asova”.
On želi da ga vide kao trećeg fudbalera sveta, a kilometrima je daleko od toga. Ima bar šest, sedam, možda i deset igrača koji su ga već pretekli”, jasan je Haman, mada nam se čini da možda malo i preteruje sa kritikama.

Opet, nije da se Haman ne razume u fudbal.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Robert LevandovskiDitmar Haman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara