""
""

Nemci provalili Klopove planove: Golman i levi bek iz Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.16. | 13:17

Liverpul je imao specijalnog posmatrača prethodnog vikenda u Nemačkoj

Jirgen Klop je u januaru odlučio da ne dovodi značajna pojačanja u Liverpul usred sezone svestan da neće moći mnogo toga da promeni. Rešio je da sačeka leto kada će iz korena promeniti izgled Liverpulovog tima. U tu svrhu je već obezbedio dolaske Marka Grujića iz Crvene zvezde i Žoela Matipa iz Šalkea. Ali to će biti samo početak...

Izabrane vesti

Nemački Bild tvrdi da su na listi Liverpulovih, odnosno Klopovih želja Timo Horn i Jonas Hektor iz Kelna. Tim povodom je prethodnog vikenda na meču Jarčeva boravio Matijas Haman. Rođeni brati bivšeg Liverpulovog asa Ditmara Hamana. Matijas Haman radi kao skaut Liverpula i Klopu podnosi izveštaje o učinku potencijalnih pojačanja, a prema szanjima Bilda pomenuti tandem je već prošao sve filtere i nalazi se vrhu Klopovog spiska pojačanja. Njih dvojica se uklpajau u profil mladih, ali već iskusnih pojačanja oko kojih Klop hoće da gradi novi Liverpul.

Horn već godinama važi za jednog od najtalentovanijih golmana Bundeslige. Ima 22 godine i ovo mu je četvrta seniorska sezona u Kelnu u kojoj je standardan na golu. Ranije se dovodio u vezu sa Arsenalom, ali ta priča više nije aktuelna i Liverpul je favorit za njegovo dovođenje. Dobra stvar za Redse je što Horn ima otkupnu klauzulu od samo 9.000.000 evra što nisu velike pare za engleski klub, a još ranije je istakao da bi iz Kelna otišao samo u slučaju poziva iz nekog velikog kluba. S obzirom na situaciju sa Liverpulovim golmanima i kikseve Minjolea, nemački čuvar mreže će verovatno biti prva opcija za gol liniju kluba sa Enfilda.

Drugo potencijalno pojačanje je levi bek Jonas Hektor. Klop do sada nije zadovoljan igrama Alberta Morena iako je Španac u poslednje vreme malo podigao formu. Želi Hektora koji je jedan od najboljih igrača u Bundesligi na toj poziciji. Ima 25 godina i u poslednje vreme je standardan na spisku selektora Joakima Leva, ali i u prvih 11. Ima ugovor sa Kelnom do 2018. godine i Liverpul bi za njega morao da plati oko 8.000.000 evra. Prethodne zime, Keln je doveo Filipa Mladenovića iz Bate Borisova što je za nemačke medije bio znak da se sprema prodaja Hektora na kraju sezone. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Timo HornPremijer ligaNemackaLiverpulKelnJonas HektorEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara