"Nemci na treningu"
"Nemci na treningu"

Nemci zabrinuti: Ni Klose ne može sam

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.06.14. | 21:27

Ditmar Haman kaže da Nemcima nedostaje opcija u samom špicu

Nemci na treninguTreće mesto 2006. kada mu se niko nije nadao, pa opet 2010. Opšti je utisak da je vreme da Nemačka napravi iskorak, a posle "buma" na klupskom nivou u poslednjim sezonama čini se da se mnogo toga posložilo Pancerima. Ipak, nekadašnji reprezentativac Ditmar Haman oprezno govori o šansama čete Joahima Leva na Mundijalu i podseća na osnovni nedostatak tima.

Nedostatak napadača!

Izabrane vesti

Naime, Lev je na konačan spisak putnika uvrstio samo jednog klasičnog golgetera – Miroslava Klosea. O kvalitetima napadača Lacija ne treba trošiti reči, jer je to čovek koji bi sa golom u Brazilu mogao da sustigne rekord Ronalda, a možda i postane najbolji strelac u istoriji planetarnih smotri.

Međutim, Nemcu poljskog porekla već je 36 godina. Haman je zabrinut, jer Lukas Podolski, Andre Širle i Tomas Miler, iako nesporno dobri igrači, nisu imali mnogo prilika da sami predvode napad.
"Ne vidim neke posebne slabosti u timu Nemačke, ali nemanje klasičnog golgetera, koji je pritom u formi, verovatno spada u njih. Kada bi Lev tu imao više opcija verovatno bi imao i veće šanse da osvoji titulu", kaže Haman, koji se kao i cela Nemačka nada prvom trijumfu još od davne 1990.

Ili je to možda, samo možda, sindrom Gvardiole i njegove igre u sistemu 4-6-0 zahvatio celu Nemačku?

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalNemackaBrazil2014GDitmar HamanBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara