"Nenad Milijaš"
"Nenad Milijaš"

Nenad Milijaš ovo nije zaslužio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.13. | 23:26

Narod kod nas mnogo brzo zaboravlja

Nenad MilijašDaleko je ovaj sad Nenad Milijaš od onog koji je osvojio poslednje Zvezdine trofeje, koji je nešto kasnije sa Ognjenom Koromanom mučio minhenski Bajern i onog koji je bio standardan u poslednjoj generaciji nacionalnog tima Srbije na nekom velikom takmičenju. Baš je daleko. Ali, ni ovaj sad Nenad Milijaš nikako nije zaslužio da mu posle jednog promašenog penala, verovatno prvog u dresu Crvene zvezde, cela Marakana peva "Milijaš napolje"!

Da budemo potpuno precizni – poslednji je iz sadašnjeg tima koji je to zaslužio.

Izabrane vesti

Ali, šta vredi kada mi Srbi imamo kratko pamćenje? Kada smo skloni da nas kolektivno ludilo zahvati čim se desi nešto što nije u skladu sa našim očekivanjima. Obično preteranim očekivanjima.

Pa onda zaboravimo i na to da je baš ovaj Nenad Milijaš povukao nogu i sa bogatog zapada se vratio u srpsku besparicu kako bi pomogao klubu u nevolji.

Da je prošle sezone bio najbolji asistent Superlige, postigao devet golova, sasvim dovoljno za centralnog veznog, bio "direktan krivac" za to što je Zvezda savladala OFK Beograd (1:0), Spartak (het-trik u pobedi od 4:1), da je navijačima crveno-belih u jesenjem derbiju sa Partizanom (3:2) doneo verovatno i jedinu lepu uspomenu iz protekle takmičarske godine.

I da je sve vreme, a to nije nimalo zanemarljivo, iako ne i presudno, maltene prehranjivao saigrače koji nisu imali sreću da odu preko grane i zarade neki ozbiljniji novac. Pritom se sve vreme ponašao kao pravi kapiten, koji nijednim svojim potezom nije okaljao ugled kluba.

Ni to nije sve. Da pomenemo i da je učestvovao u osvajanju dve duple krune, poslednjih trofeja koje je Zvezda prigrlila. Da je titulu iz sezone 2006/2007 maltene direktno "spakovao" u klupske vitrine kada je nasamario Milana Smiljanića, iznudio penal i isti pretvorio u trijumf od 2:1.

Baš sa penala.

Da pomenemo i gol protiv Bajerna u, bez obzira na poraz, uz Bordo svakako poslednjem meču u kojem je Zvezda ličila na evropsku ekipu. Možda i poslednjem velikom okršaju na Marakani.

Nenad Milijaš nije iznad Crvene zvezde. I ne treba da ima zagarantovano mesto u timu i igra kada je, kao što je sada slučaj, potpuno van forme. Niko to ne zaslužuje, pa ni on.

Ali, nikako ne zaslužuje ni da mu se posle samo pet utakmica u novoj sezoni i jednog promašenog penala ceo stadion "popne na kičmu". Da sve ono što je učinio za crveno-bele shvati kao nešto što se podrazumeva. Kao nešto što svako mora da da Crvenoj zvezdi.

Poslednjih godina – retki su to činili. Poslednjih godina Crvena zvezda je možda i najviše dobijala upravo od Nenada Milijaša.

A danas je on zamenjen već na poluvremenu. I svi smo mogli da vidimo koliko "Milijaš kvari igru" Crvene zvezde, kako kritičari često umeju da kažu. U nastavku je Zvezda blistala!

Ili beše nije bilo baš tako?

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

ČernomorecFK Crvena zvezdaLiga EvropeNenad MilijašSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara