NEPOBEDIVI: Tri puta zaredom! Večeras je potpis Bejlov (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.05.18. | 22:35

Real odbranio titulu prvaka pobedom nad Liverpulom, koga je „zakopao“ Loris Karijus - 3:1

Tišina, fudbalski svete! Ćuti, gledaj, radi i smisli možeš li bolje. Smisli i neko drugo opravdanje, jer ona kojih smo se naslušali ove sezone, kako je Real privilegovan kod sudija i u UEFA, ne vredi ni pet para pred snalažljivost i genijalnosti dva madridska asa. Jer, niko ne igra fudbal kao kraljevski klub, apsolutno najdominantniji tim današnjice. Čak i kad najbolji na planeti Kristijano Ronaldo ne pogodi, ima ko će: poput krtice je Karim Benzema iskopao vođstvo, a turbo potezi Gereta Bejla trasirali put španskom velikanu ka 13. uzastopnoj evropskoj kruni - 3:1 protiv Liverpula u finalu Lige šampiona u Kijevu.

Četvrta titula u poslednjih pet sezona, treća vezana. Ništa joj se nema prigovoriti, nikakva etiketa „nezaslužene“ nalepiti, jer je ekipa Zinedina Zidana u eliminacionoj fazi elimisala sve same ale. PSŽ u osmini, Juventus u četvrtfinalu, Bajern na pretposlednjoj stepenici, a onda u glavnom gradu Ukrajine napadački potentan, ali u odbrani toliko užasan sastav sa Enfilda da je predvođen nesrećenim Lorisom Karijusom morao da pukne. Baš ta greška nemačkog golmana s početka drugog poluvremena -  da se pravda do ujutru navijačima teško bi ga razumeli - usmerila je utakmicu na stranu aktuelnog vladara, a šunjalici Karimu Benzemi da to tog trenutka ne toliko smislenu, ali u svakom trenutku kontrolisanu igru kruniše vođstvom posle kog je oko 70.000 navijača shvatilo šta će se desiti.

Izabrane vesti

Jeste Liverpul uzvratio brzopotezno, udahnuo je Sadio Mane veštačko disanje timu osakačenom povredom Mohameda Salaha, ali se i u tim trenucima jasno po govori tela, toku lopte, načinu na koji razvijaju akcije videlo da Real ima jasan plan. Da se samo čeka egzekucija.

Presudio je dokazivanja gladni Geret Bejl. Kao da se uvukao u plašt Kristijana Ronalda, nalik remek delu Portugalca u Torinu ili u želji da Zidanu dokaže da se o njega ogrešio što ga nije stavio u prvih 11, Velšanin je izveo makazice od kojih zataje dah (mada, od kojih ne zastaje) i zaslužio ovacije sa tribina. Iste su mu se poklonile i 20 minuta kasnije kad je ispalio u raketu sa 30 metara, spržio rukavice Lorisa Karijusa, nekadašnjem golmanu Majnca verovatno završio karijeru, Liverpul probodio iz sna da se se reprizirati istanbulska noć iz 2005. a fudbalskom svetu - rekosmo - poslao poruku:
„Tišina“.

Kraljevi ostaju da vladaju. Zato što imaju sistem. Ne menjaju ništa. Ne troše basnoslovno. Ne menaju trenera ako izgubi titulu u Pirimeri. Pogotovo ne paniče u finalu. Znaju kako da se ponašaju. To je njihova teritorija. Njihovo takmičenje. Bilo. Jeste. Izgleda i biće, jer na horizontu nema tima koji bi mogao da im parira u utakmicama nabijenom tenzijom kakvo je finale Lige šampiona.

Ako su u Lisabonu imali Serhija Ramosa da ih spase u nadoknadi, u Milanu Kejlora Navasa da odbrani penal, a u Kardifu Kristijana Ronalda da s dva gola uništi Juventus, večeras im se ukazao razervista Geret Bejl, koga posle dva vrhunska gola ne bi ko korbačem mogli da oteraju sa stadiona „Santjago Bernaberu“. Što bi, kad im je čovek doneo pehar?

Džaba Liverpulu bilo kakva opravdanja. Džaba pozivanje da bi možda sve izgledalo drugačije da se Mohamed Salah nije povredio. Ili da ga Serhio Ramos nije povredio. Džaba, jer dve godine Jirgen Klop „mudruje“ sa golmanima, odbija da se pojača na primarnoj poziciji i ništa mu ne vredi što je do izlaska Egipćanina bolje izgledao ili što se preko Manea vratio u igru, jer među stativama ime šeprtlju. Tek, da se zna, ni Simon Minjole nije ništa bolji od Lorisa Karijusa, možda bi i on primio neki kiks gol. Čak ni to nije poenta. Niti stative Iska i Manea. Niti ziceri Kristijana i Firmina.

Ključ je u tome da Real igra bolje. Preciznije, da niko ne igra bolje od njega.

Još jednom - tišina!

gallery

REAL MADRID - LIVERPUL 3:1
/Benzema 50, Bejl 64, 83 - Mane 56/

Kijev
Olimpijski stadion
Gledalaca: 70.000
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

Real Madrid: Navas - Karvahal (od 36. Naćo), Varan, Ramos, Marselo - Kazemiro, Kros, Modrić, Isko (od 64. Bejl) - Benzema (od 89. Asensio), Ronaldo. Trener: Zinedin Zidan.

Liverpul: Karijus - Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Henderson, Milner (od 83. Džan), Vijnaldum - Mane, Firmino, Salah (od 30. Lalana). Trener: Jirgen Klop.

FOTO: Action images


tagovi

Geret BejlKarim BenzemaLoris Karijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara