Neresova anegdota oko poziva u nacionalni tim: Nisam hteo da se javim na telefon, jer je broj bio nepoznat

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.19. | 13:28

Talentovani fudbaler Ajaksa prvi put u društvu najboljih brazilskih fudbalera

Nije sve uvek u novcu. Deluje smešno kada to neko izgovori, ali istina je. Potvrdiće vam to i David Neres, koji je zimus imao basnoslovnu ponudu da ode iz Ajaksa i karijeru nastavi u kineskom Guangdžou. Pominjalo se vrtoglavih 45.000.000 evra, ali je talentovani igrač ostao na zemlji i odlučio da nastavi da igra u Ajaksu i da probija svoj put ka vrhu. Dva meseca kasnije došla je potvrda da nije doneo lošu odluku - Brazilac se izborio, a uradio je i više od toga. Prvi put će obući nacionalni dres Brazila kao senior u predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Paname i Češke.

Dobro kaže ona stara narodna izreka da "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane". Vinsinijusu je prošlog utorka skinuta kruna, a pritom se povredio i tako je propala šansa da se ponovo nađe u Selesau. To je na pravi način iskoristio talentovani igrač Ajaksa - postigao je gol u jednoj od najvećih fudbalskih bajki u poslednjih nekoliko godina na Santjago Bernabeuu i zaradio poziv u sastav koji sa klupe predvodi legendarni Tite.

Izabrane vesti

Vest da je Neres izabran brzo su se proširile Brazilom, ali nikako nisu uspevale da dođu do mladog fudbalera. Držao je telefon u rukama te večeri, ali nije ni sumnjao ko ga je nekoliko puta zvao kako bi mu preneo vesti o njegovom izboru.
„Tek nakon što sam video poruke i uporedio broj sa ostalim porukama koje su stigle na WhatsApp-u sve mi je bilo jasno. Normalno da sam odmah sam uzvratio poziv“, smejući se pričao je Neres za novinare nakon prvenstvenog duela sa Fortunom Sitard.

Naravno, sa druge strane telefonske linije stajali su ljudi iz Fudbalskog saveza Brazila.
„Bio je to selektor brazilske selekcije koji mi je saopštio da računa na mene u narednim kvalifikacionim susretima. Definitivno poziv koji se ne odbija, a ja umalo da se ne javim.“

Blistao je David nakon poziva u Selesao, a kako i ne bi - bila je ovo za njega fudbalska nedelja iz snova. Karijeru je započeo u Sao Paolu, a na početku ove sezone je često bio sklanjan u prikrajak od strane Erika ten Haga, ali je vremenom uspevao da se izbori za mesto u timu.
„Neverovatno je šta se sve desilo za ovih sedam dana. Ovo je definitivno moja najbolja nedelja u fudbalskoj karijeri. Da sam zimus otišao da igram za Guangdžou sumnjam da bih primio ovaj poziv. Da li sam bio razočaran što nisam otišao? Ne, jer igram za Ajaks, jedan od najboljih timova Evrope i ugovorom sam vezan za njih. Uvek ću dati sve od sebe za ovaj tim i ove navijače.“

Neres je već nastupao za mladu selekciju Brazila do 20 godina i ovo će biti odlična prilika da se dokaže selektoru Titeu pred novo izdanje Kopa Amerike ovog leta. Brazil će igrati na leto u Grupi A zajedno sa selekcijama Bolivije, Venecuele i Perua.

Koordinator jedne od najboljih fudbalskih selekcija na svetu, Edu Gaspar je prepoznao dobre igre mladog igrača.
„Vinsinijus i Neres su mladi igrači koji su nastupima u nacionalnim prvenstvima i Ligi šampiona svakako zaslužili da se nađu u reprezentaciji. Očekujem od njih da pruže sve od sebe i u budućnosti i tako postanu standardni šraf ove reprezentacije.“

Ove sezone u dresu Ajaksa, mladi fudbaler je postigao tri gola i zabeležio je osam asistencija. I možda je poziv došao kao iznenađenje za Davida, ali sada je vreme da polako pakuje kofere i sprema se za odlazak na prvo reprezentativno okupljanje.
„I jesam i nisam očekivao poziv. Ubrzo su me zvali svi redom, od porodice do prijatelja - dobra vest se brzo proširila zemljom“, zaključio je Brazilac.

Došlo je vreme je da Neres gradi jednu novu bajku, ovoga puta u dresu brazilske fudbalske selekcije.

Foto: Reuters


tagovi

David Neres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara