""
""

Nestvarna statistika: Nojer je napravio više pasova od Mesija tokom Mundijala, a bio je i brži?! (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.07.14. | 13:59

Da nisu u pitanju zvanični FIFA podaci, u ovo verovatno niko ne bi mogao da poveruje...

Raznim smo se statističkim podacima bavili tokom ovih mesec dana koliko je trajao Mundijal, ali verovatno najšokantiji podatak dolazi nam po okončanju takmičenja! O čemu se zapravo radi?

Na slici iznad možete da vidite uporedni učinak golmana Nemačke Manuela Nojera i najboljeg igrača Svetskog prvenstva Lionela Mesija. Logično, u većini kategorija Argentinac je bolji od čuvara mreže Bajerna, ali ne i u dve (zaokruženo crvenim) koje ovu grafiku čine zaista neverovatnom.

Izabrane vesti

Nije šala, Nojer je tokom minulog Mundijala, na sedam odigranih utakmica zabeležio više dodavanja od Lea Mesija?! Nemac 244, Argentinac 242. Razlika nije velika, ali podatak je svakako frapantan. Da u pitanju nije zvanična statistika FIFA i da ste ovakvu informaciju negde pročitali, verovatno biste pomislili da su u pitanju obične gluposti.

Ali nije to jedino nestvarno u ovoj statistici. Nojer je zabeležio i veću brzinu od Mesija. U pitanju je merenje jednog momenta tokom SP u kome je igrač najbrže trčao. Da čovek zaista ne poveruje...   

(screenshot, fifa.com)


tagovi

reprezentativni fudbalManuel NojerLionel MesiBrazil2014Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara