""
""

Neviđena drama u „grupi smrti“: Gana preokretom do četvrtfinala, Alžir izbacio Senegal! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.01.15. | 20:58

Selekcija Alana Žiresa lagano je poražena u Malabu od Alžira rezultatom 2:0, ali iz daljeg takmičenja ispala zahvaljujući velikom preokretu Gane u meču sa Južnom Afrikom – 2:1

Neverovatna drama u grupi C Kupa afričkih nacija! Senegal je pre početka poslednjeg kola bila na prvom mestu popularne „grupe smrti“, ali mu to nije bilo dovoljno da prođe u četvrtfinale. Selekcija Alana Žiresa lagano je poražena u Malabu od Alžira rezultatom 2:0, ali iz daljeg takmičenja ispala zahvaljujući velikom preokretu Gane u meču sa Južnom Afrikom – 2:1.

Izabrane vesti

Alžirci su još jednom pokazali da su u ovom trenutku verovatno najkvalitetnija selekcija na afričkom kontinentu. Izabranic Kristijana Gurkufa odigrali su gotovo perfektan meč, poveli su već u 11. minutu pogotkom napadača Lestera Rijada Mareza.

U nastavku meča Alžir je igrao vrlo strpljivo, Senegalci su krenuli na sve ili ništa, ali im se to nije isplatilo. Nabil Bentaleb je u 82. minutu iskoristio asistenciju Fegulija i overio prvu poziciju svog tima u grupi C.

Gana večeras slavi Adrea Ajua! Fenomenalni napadač Olimpika iz Marselja bio je tvorac potpunog preokreta svog tima, vrednog četvrtfinala.

Južna Afrika je u 17. minutu poremetila planove. Maldla Masango doveo selekciju Efraima Mašabe u vođstvo i zadao velike glavobolje Avramu Grantu, koji je dugo tražio dobitnu kombinaciju i na kraju ipak uspeo.

Anre Aju je prvo u 73. minutu odično pronašao Džona Bojea, koji je matirao Kuzavaja, dok je deset minuta Abdul Baba Rahman odličnim centaršutom asistirao Ajuu za potpuni preokret u Mongomou.

Grupa C:

Južna Afrika – Gana 1:2 (1:0)
/Masango 17 – Boje 73, Aju 83/

Senegal – Alžir 0:2 (0:1)
/Mahrez 11, Bentaleb 82/

TABELA: Alžir 6, Gana 6, Senegal 4, Južna Afrika 1.

(FOTO: Action images)


tagovi

Senegalreprezentativni fudbalKup afričkih nacija 2015GanaAvram GrantAndre AjuAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara