""
""

Ni gol Jojića nije sprečio poraz od imenjaka u Dortmundu posle 16 godina! Crni dan za domaćine(VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.03.14. | 17:32

Herman i Kruze se poigrali sa Milionerima, čudesni Majnc nastavlja da sanja Ligu šampiona, Hofenhajm ne ume da se brani...

Nastavljaju se muke Borusije iz Dortmunda. Taman kada vežu par dobrih partija, onda serviraju svojim navijačima gorku pilulu. Posle 16 godina godina Borusija iz Menhengladbaha je savladala imenjaka u Dortmundu! Popularni Menš je slavio na Vestfalenu 2:1 i juri plasman u Ligu Evrope, a u nekoj ludoj teoriji, možda i u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Sjajni vezista Rafael je nastavio sa fenomenalnim partijama ove sezone i 13. ovosezonskim golom pogodio za vođstvo Koltova u 31. minutu. Asistirao mu je Herman, a mogao je i Vajdenfeler bolje da reaguje... Novi šok u Dortmundu je usledio u 40. minutu. Maks Kruze je napravio pravu majstoriju, driblajući Vajdenfelera i Piščeka, koji nisu znali gde se nalaze. Opet je prodor Hermana i lep pas Aranga prethodio golu Menša.

Krenuli su domaći svim silama u pokušaj da prvi put posle 34 godine preokrenu posle dva gola zaostatka na svom stadionu, ali nisu uspeli. Sve što su uspeli je bio gol našeg rezerviste Milioša Jojića koji je u trećem meču za Milionere postigao drugi gol, pošto je lopta posle njegovog šuta zakačila nekoga od gostujućih fudbalera i prevarila Ter Štegena.

Ono što Borusija nije uspela u Dortmundu jeste Majnc u Hofenhajmu. Gubili su dva gola razlike, ali su osvojili sva tri boda i mimo svih očekivanja se čak kandidovali i za plasman u Ligu šampiona! Slavili su 4:2 iako je domaćin vodio 2:0 i sad su na samo tri boda iz četvrtoplasiranog Leverkuzena. Majnc već pet kola ne zna za poraz. U neverovatnoj formi ove sezone igra Hofenhajmov vezista Roberto Firmino - 13 golova i osam asistencija. Brazilac je postigao prelep gol za 2:0, a onda je krenuo potop domaćeg tima koji jednostavno ne ume da se brani što ih je često koštalo ove sezone. Peti put u sezoni su prokockali dva gola prednosti! Čupo Moting je postigao dva gola, Zaler  i Okazaki po jedan i četa Tomasa Tuhela je nastavila da iznenađuje kompletnu Nemačku. Da pomenemo da je Salihović već u trećem minutu promašio penal, što mu se nije desilo u prethodnih 11 izvođenja najstrožije kazne...

Neprijatno iznenađenje svojim navijačima je priredila i Herta koja je poražena 0:3 od Hanovera. Gosti su imali tri šuta u okvir gola i sva tri puta bili precizni!

A, tamo gde se najpre očekivala dvojka, došao je iks. Ajntraht iz Braunšvajga je nastavio da se koprca u borbi za opstanak iako su ih svi otpisali. Iskoristili su lošu formu Volfsburga koji su poslednjih 20 dana ne može da se prepozna kako loše igra 1:1. Iako su Vukovi poveli golom Luiza Gustava posle kornera, Belarabi je izjednačio na asistenciju najboljeg igrača domaćih Kumbele.

Verder je prekinuo seriju od dve pobede i jedva iščupao bod protiv Štutgarta koji se grčevito bori za opstanak - 1:1. Švabe su došle u prednost kada je Nidermajer iskoristio kiks dbrane domaćih, ali je Aron Hant u finišu meča lepim golom iz slobodnjaka sprečio poraz Zelenih i pokazao da je u sjajnoj formi jer je ubedljivo najbolji igrač Verdera ove sezone. Možda bi Štutgart osvojio i ceo plen da Harnik u 45. minutu nije promašio penal. Izvođenje penala je najveća boljka čete Huba Stevensa jer su pod poslednja četiri udarca sa bele tačke, promašili tri puta.  

BUNDESLIGA, 25. kolo

Petak
Augsburg – Šalke 1:2 (1:1)
/Verner 5 – Huntelar 33, 49/

Subota:
Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah 1:2 (0:2)
/Jojić 77 - Rafael 31, Maks Kruze 40/

Braunšvajg - Volfsburg 1:1 (0:1)
/Belarabi 48 - Gustavo 36/

Herta - Hanover 0:3 (0:0)
/Štindl 49, Šlaudraf 57, Hušti 90/

Hofenhajm - Majnc 2:4 (0:0)
/Polanski 49, Firmino 53 - Čupo-Moting 72, 75, Zaler 73, Okazaki 90/

Verder - Štutgart 1:1 (0:0)
/Hant 79 - Nidermajer 55/

18.30: Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen

Nedelja:
15.30: Hamburg - Nirnberg
17.30: Ajntraht Frankfurt - Frajburg

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgVerderStutgartRoberto FirminoRafaelPatrik HermanNemackaMiloš JojićMaks KruzeLuiz GustavoHertaEvropaErik Maksim Šupo MotingBorusija MenhengladbahBorusija DortmundAron Hant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara