""
""

Nije loša ova Voša! Demonstracija sile i još jedan projektil Stanisavljevića za miran revanš u Letoniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.07.15. | 22:23

Novosađani pred 10.000 gledalaca savladali Spartaks „samo“ 3:0 (1:0)

Savršena sedmica za Srbe na evropskoj sceni! Partizan je bez primljenog gola savladao Dilu Gori, Čukarički na isti način ispratio Gabalu, a Vojvodina bila još ubedljivija i ako je suditi na osnovu prvih 90 minuta na revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope putovaće kao na izlet. Pred 10.000 gledalaca na „Karađorđu“ Novosađani su u potpunosti nadigrali Spartaks iz Jurmale i u utakmici u kojoj su mogli da napune mrežu gostiju iz Letonije slavili „samo“ 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

„Samo“, jer je po svemu viđenom moglo i trebalo da bude bar duplo više. Mada i ovako ostaje tim Zlatomira Zagorčića veliki favorit da se preskoči ovu lestvicu, jer je golim okom bilo primetno da je za klasu bolji od ekipe koja je pre sedam dana u gostima izbacila podgoričku Budućnost. Rezultat je evropski, pošto je mreža Srđana Žakule ostala netaknuta, a to je u eliminacionim mečevima od krucijalne važnosti, dok su se za prednost koja se čini nedostižnom postarali Aleksandar Stanisavljević i Miljan Mrdaković - blickrigom u prvih 16 minuta - da bi Romans Mickevičs dva minuta pre nespretnom reakcijom smestio loptu u svoju mrežu i praktično stavio tačku na ovaj dvomeč na njegovom „poluvremenu“.

Bila je to demonstracija sile Lala, čiji je novi tim, očigledno nadahnut i napadački orijentisan, demonstrirao razliku u kvalitetu u odnosu na limitirane goste iz Jurmale. Sve je bilo jasno posle frtalj sata, uraganski juriš od prve sekunde rezultirao je vođstvom od 2:0 već u 16. minutu. Najpre je Aleksandar Stanisavljević pokazao da onaj slobodni udarac protiv MTK-a nije bio slučajnost, pa je sa 30 metara levicom savladao golmana Kolinkova, da bi Miljan Mrdaković još jednom ilustrovao kakav je golgeter, drugim golom od dolaska u Vojvodinu potvrdio je da će biti veliko pojačanje za Lale.

Ako postoji detalj koji bi trebalo da zabrine Zagorčića i njegove saradnike u stručnom štabu onda je to - realizacija. Večeras lopta nije htela u gol i kad se činilo da tamo mora da završi, promašivali su Ivanić, Stanisavljević iz igre (mada je imao još jedan pokušaj iz slobodnog udarca), Stamenić, pa opet Mrdaković i taman kad se činilo da je 2:0 nedovoljna nagrada za sve ono što je domaćin pružio rešio je da ih česti Roman Miskevičš. Vezista Spartaksa je dva minuta pre kraja, u pokušaju da izbaci loptu u korner posle centaršuta Puškarića, to učinio neoprezno i zatresao sopstvenu mrežu, razgalivši tako 10.000 navijača na Karađorđu.

O tome kako je igrala Vojvodina svedoči i odnosu o udarcima na gol (20:2), pa je i na osnovu tog podatka jasno ko zaslužuje da se nađe u trećem kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

VOJVODINA - SPARTAKS 3:0

/Stanisavljević 6, Mrdaković 16, Mickevičs 88/

Novi Sad
Stadion Karađorđe
Gledalaca:10.000
Sudija: Beno Milo (Francuska)
Žuti kartoni: Vasilić, Stanisavljević (Vojvodina), Kazačoks, Nazarenko (Spartaks)

VOJVODINA: Žakula - Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić - Maksimović (od 79. Puškarić), Sekulić, Ivanić - Stanisavljević, Stamenić (od 72. Paločević), Mrdaković (od 74. Ožegović).

SPARTAKS: Kolinkov - Abdulatofik (od 75. Punkuls), Nazarenko, Bulvits, Slapme - Vavakju, Maksimenko, Kazačoks (od 46. Mežs), Mickevičs - Ulimbaševs, Stulgis (od 21. Taki).

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaSpartaks JurmalaMiljan MrdakovićLiga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeEvropaAleksandar Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara