""
""

Nije to više Luzerpul: Trese se Enfild, ima da se trese i mušema Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.05.17. | 17:44

Tim Jirgena Klopa slavio protiv Midlzbroa i osigurao kvalifikacije za Ligu šampiona - 3:0

Demoni prošlosti i unapred dobijenih mečeva su pobeđeni! Trese se Enfild, Enfild Roud slavi kao da se titula vratila u dom Redsa, Jirgen Klop u transu luduje. Jasno je bilo pre današnjeg meča da Liverpul ima snage da savlada Midlzbro, ali se sumnjalo hoće li ekipa harizmatičnog nemačkog stručnjaka smoći petlje da pobedi sebe. I uspela je. U psihološkom trileru do izražaja je došla individualnost Vajnalduma i Kutinja, snalažljivost Lalane. Boro je počišćen, Liverpul je zacemntiran na četvtoj poziciji - 3:0. Dovoljno da se sezona oceni kao relativno uspešna, jer će se tokom avgustovskih kvalifikacija mušema Lige šampiona vijoriti na centru Enfild Rouda... Navijači se nadaju i posle toga.

Gledajući dešavanja tokom prvog poluvremena navijači Liverpula su imali razloga za racionalan strah. Domaćin je, protiv rasterećenog Midlzbroa, igrao sa ogromnom količinom vode u ušima. Liverpul je morao, a nije ga - htelo. Nije istina ni pokazivao u dobrom delu prvog poluvremena da ume... Pokušaji domaćina su se se odbijali od psihološku barijeru... Još kada je Lovren srušio Boamforda u izglednoj poziciji, Enfild je zanemeo... Na sreću domaćina Etkinson nije uperio prst ka kreču... Međutim, i posle toga Liverpul se mučio, sve do trenutka kada je Holanđanin Vajnaldum demonstrirao klasu... Igralo se zaostavno vreme prvog poluvremena, posle duplog pasa Vajnaldum je odapeo strelu i razgalio Enfild.

Izabrane vesti

Skinuo je mrenu sa očiju i teg sa leđa saigrača Vanjladum... Na sve se nadovezao odličan slobodnjak Kutinja i spretnost Lalane... Pesme je odjekivala Enfildom. Bilo je i razloga, jer se Liverpul posle dve sezone vraća u elitno takmičenje.

Za to vreme na Emirejtsu su gledali ljubimce protiv Evertona i osluškivali vesti sa Enfilda. Na kraju su pognutih glava napustili stadion... Arsenal je odradio posao. Prvbo je Beljarin pogodio mrežu gostiju iz Liverpula kome nije mnogo pomoglo ni isključenje Koščelnog... Već u 28.minutu na asistenciju Velbeka Sančez je duplirao prednost Tobdžija... Psihološki uzdrmani, zbog ubedljivog vođstva Liverpula, domaći su stali. Istina i sa igračem manje bili su primorani da taktiziraju! A Everton je smanjio pogotkom Lukakua. Ipak, Remi je u zaostavnom vremenu otklonio sve dileme

U poslednjem kolo najbolji timovi Engleske bili su sigurni. Mančester Siti je čak bio i brutalan protiv desetkovanog Votforda - 5:0. Strljšenovi su protiv Građana igrali bez klasičnog štopera. A kao je njihova odbrana delovala najbolje ilustruje podatak da su gosti u prvom poluvremenu primili četiri gola. Seriju je otvorio Kompani, a zatim se na kosti Votforfa nalatio Serhio Aguero. Praktično, ekipi Pepa Gvardiole bilo je potrebno 30 minuta do overi treće mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Novi šampion Čelsi se trijumom oprostio od navijača u danu kada se je poslednjih meč u plavom dresu odigrao legendarni kapiten - 5:1. Junajted je bio bolji od Kristal Palasa, dok je veliku formu Totenhem potvrdio na gostovanju Halu. Ponovo je blistao Hari Kejn koji je stigao do het-trika.

Premijer liga

Arsenal - Everton 3:1 (2:0)

/Beljerin 8, Sančez 27, Remzi 90+1 - Lukaku 58pen/

Barnli - Vest Hem 1:2 (1:1)

/Vouks 23 - Feguli 27, Aju 72/

Čelsi - Sanderlend 5:1 (1:1)

/Vilijan 8, Azar 61, Pedro 77, Batšuaji 90, 90+2 - Mankiljo 3/

Hal - Totenhem 1:7 (0:3)

/Klukas 66 - Kejn 11, 13, 72, Ali 45+2, Vanjama 69, Dejvis 84, Aldervejreld 87/

Lester - Bornmut 1:1 (0:1)

/Vardi 51 - Stanislas 1/

Liverpul - Midlzbro 3:0 (1:0)

/Vajnaldum 45+1, Kutinjo 51, Lalana 56/

Mančester Junajted - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Herop 15, Pogba 19/

Sautempton - Stouk 0:1 (0:0)

/Krauč 60/

Svonsi - VBA 2:1 (0:1)

/Aju 72, Lljorente 86 - Evans 33/

Votford - Mančester Siti 0:5 (0:4)

/Kompani 5, Aguero 23, 36, Fernandinjo 41, Gabrijel Žezus 58/


tagovi

Adam LalanaArsenalEvropaLiverpulMančester SitiPremijer ligaŽoržinjo Vajnaldum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara