"Mančester desetkovan u pravom smislu te reči"
"Mančester desetkovan u pravom smislu te reči"

Nije Van Gal kriv, povrede su - ili kako je propala Mančesterova sezona (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.11.14. | 12:51

Kada se porede neuspesi Mojesa i holandskog stručnjaka u oči upada broj povređenih igrača koji su trenutno van stroja

Mančester desetkovan u pravom smislu te rečiLuj van Gal ima mnoge kritičare ove sezone, povodom srednježalosne forme u kojoj igra njegov tim, nesigurne odbrane, kao i ranog odustajanja od borbe za titulu.

Međutim, njegovi kritičari u dosta slučajeva nisu uračunali ogroman broj povreda koji muči ovaj tim.

Izabrane vesti

Najgore je stanje u odbrani, pošto se na meču sa Letonijom povredio Dejli Blind, pa Van Gal ostaje kratak za još jednog raspoloženog defanzivca/defanzivnog vezistu. Junajted za vikend igra sa Arsenalom, a u odbrani na tom meču definitivno nećemo videti konvencionalna rešenja, jer ih holandski stručnjak gotovo i nema. Pretpostavlja se da će u srcu odbrane biti Smoling i Bleket, ali kakve su Đavoli sreće, možda se i oni povrede. 

U napadu je problem takođe velik, jer najveće pojačanje tog dela tima Radamel Falkao ne može da igra zbog povrede lista. Ešli Jang je van terena već duži period. 

Pitanje je kakva bi ova sezona bila kada toliko ključnih igrača ne bi bilo povređeno. No, kako bismo ostali u domenu realnosti, zaustavićemo se ovde, i nadati se da će se svi što pre oporaviti kako bi Premijer liga postala zanimljivija za jedan pravi, konkurentni Mančester. 


tagovi

Dejli BlindEngleskaEvropaLuj van GalPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara