"Nikola Drinčić"
"Nikola Drinčić"

Nikola Drinčić potpisao do 2019! Vraća se i Rendulić

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.17. | 09:48

Ko „visi“ od sedmorice stranaca na Banovom brdu?

Nikola DrinčićSamo jedna jesen i okruglo 20 utakmica bilo je dovoljno Nikoli Drinčiću da ubedi čelnike Čukaričkog da je igrač kakav im nedostaje. I da ima crtu lidera. Iskusni vezista je na prečac osvojio simpatije poslodavaca na Banovom brdu, a oni mu na kraju prvog dela prvenstva uzvratili ponudom kakva se ne odbija.

Drinčić ju je prihvatio, pa je - prenosi Sportski žurnal - parafirao novi dvogodišnji ugovor obavezavši se da ostane u klubu sve do kraja 2019. S obzirom da ima 33 godine to verovatno znači i da će karijeru završiti među belo-crnima, kojima se letos pridružio posle jednogodišnjeg boravka u Radu.

Izabrane vesti

Tokom karijere Drinčić igrao za Teleoptik, Partizan (u dva mandata), Spartak, Banat, Gacijantep, Amkar, moskovski Spartak, Krasnodar i Makabi iz Haifee. U Čukaričkom je, odlukom šefa struke Nenada Lalatovića, sredinom jeseni postao kapiten i traku će nositi i na proleće.

Društvu Nikoli Drinčiću na Banovom brdu trebalo bi da pravi još jedan vetaran. U pitanju je Zoran Rendulić, koji je velika želja uprave Čukaričkog. Stasitom štoperu ostalo je još šest meseci ugovora sa Radom, ali trener Lalatović i sportski direktor Vladimir Matijašević označili su ga kao sjajnim rešenjem za slučaj da se povredi neko od standardnih prvotimaca, pa da Rendulić iskustvom pomogne.

Zoran Rendulić u dresu ČukaričkogIskustva mu ne manjka, pošto je tokom karijere igrao za Rad, OFK Beograd, čačanski Remont i Borac, austrijski Rid, francuski Grenobl, ivanjički Javor, južnokorejski Pohang, kinenski Žongže, Crvenu zvezdu i kazahstanski Ordabasi. Ako Građevinari pristanu da ga puste ovo bi mu bio povratak u Čukarički, čiji je dres nosio u proleće 2015.

Čukarički u ovom trenutku na platnom spisku ima sedmoricu stranaca. U pitanju su Ismail Beko Fofana (Obala Slonovače), Samuel Ovusu (Gana), Asmir Kajević, Darko Zorić, Dušan Lagator, Boris Kopitović i Lazar Đokić (Crna Gora), a izvesno je da će neki od njih napustiti klub.
Prošle godine smo imali mogućnost da igramo sa šest stranaca i sa svima imamo ugovor. Sad se to pravilo promenilo i možemo da imamo četvoricu. Ne možemo da raskinemo ugovor sa igračima, a oni ne mogu da igraju. Tražimo neku soluciju za Lagatora i Sašu Jovanovića, a ima još igrača s kojima ćemo razgovarati. Ne mogu da kažem da se rastajemo, ali tražimo opciju za sve“, najavio je za Žurnal sportski direktor Vladimir Matijašević.

(FOTO: MN Press, Star sport) 


tagovi

ČukaričkiDušan LagatorNikola DrinčićSrbijaSuperligaVladimir MatijaševićZoran Rendulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara