""
""

Nikolić i Pintili zaleteli Steauu na Čelsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.13. | 21:00

Lider nastavio teror u rumunskoj Ligi 1 ubedljivom pobedom od 3:0 nad Gaz Metanom

Steaua nastavlja sa fenomenalnim partijama u prolećnom delu sezone. Zabeležili su i četvrtu uzastopnu pobedu u šampionatu ubedljivim trijumfo od 3:0 nad Gaz Metanom.

Izabrane vesti

Lider je bez problema slomio otpor gostiju iz Medijaša iako je veći deo meča igrao sa igračem manje. Crnogorski napadač Stevo Nikolić je u 33. minutu na asistenciju Čipčijua naterao odbrambeni bedem gostiju da kapitulira. Raspoloženje domaćin navijačima nije pokvario ni crveni karton Tanaseu u finišu prvog poluvremena. Trener Regekamf je tada pametnom odlukom prelomio meč. Da bi pojačao vezni red, ubacio je Pintilija umesto Nikolića i napravio bingo.

Pintili je u nastavku meča sa dva gola rešio pitanje pobednika. Prvo udarcem sa ivice šesnaesterca, a potom i golom iz penala. Na ovaj način, Steaua je napravila lepu uvertiru za meč osmine finala Lige Evrope protiv Čelsija.

Iznenađenje kola je napravio Ocelula iz Galacija koji je golom Paraskiva na samom startu meča sčavio u gostima protiv aktuelnog šampiona Kluža koji polako gubi dah i u trci za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Univerzitatea Kluž je izvukla bod na gostovanju Vitorulu koji će joj značiti u borbi za opstanak. 

LIGA 1 – 21. Kolo

Petak: 
Glorija – Čahlaul 0:0

Subota: 
Steaua - Gaz Metan 3:0 (1:0)
/Nikolić 33, Pintili 72, 88 penal/

Vitorul - Univerzitatea Kluž 1:1 (0:0)
/Čitu 64 - Dinu 49 penal/

Kluž - Ocelul Galaci 0:1 (0:1)
/Paraskiv/ 7

Nedelja: 
17.00: Petrolul – Jaši
19.30: Rapid - Dinamo

Ponedeljak:
17.00: Brašov – Konkrodija
18.30: Panduri – Vasluj
19.30: Turnu Severin - Astra Đurđu


tagovi

EvropaGaz MetanLiga 1RumunijaSteauaStefan NikolićUniverzitatea KlužVitorul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara