"Nikola Gulan i Vojislav Stanković"
"Nikola Gulan i Vojislav Stanković"

Nikolić izvodi tim koji nikad nije igrao zajedno

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.03.14. | 20:56

Partizan protiv Slobode sa Stankovićem na štoperskoj, a Gulanom na poziciji levog beka, Saša Ilić se vraća među startere u formaciji 4-2-3-1

Nikola Gulan i Vojislav StankovićDeluje pomalo čudno, ali je istinito: sastav Partizana koji će se u meču 20. kola Superlige suprotstaviti Slobodi nikad ranije nije proveo ni sekund zajedno na terenu! Ophrvan kadrovskim problemima Marko Nikolić našao se u nezgodnoj situaciji da posegne za alternativnim rešenjima, zbog čega će ekipa planirana da protiv Užičana ostvari treću uzastopnu pobedu tek sutra prvi put zaigrati istovremeno u jednoj utakmici.

Prema informacijama iz Zemunela, šef stručnog štaba crno-belih odlučio je ko menja suspendovane (Milan Obradović i Vladimir Volkov ne igraju zbog žutih, a Nikola Ninković i Danko Lazović usled crvenih kartona), a MOZZART Sport saznaje da će umesto njih na teren od prvog minuta Vojislav Stanković, Nikola Gulan i Saša Ilić, pa će prvak Srbije u subotu od 17 časova na igralište stadiona u Humskoj 1 istrčati u sledećem sastavu:
Lukač – Vulićević, Trajković, Stanković, Gulan – Brašanac, Drinčić – A. Živković, S. Ilić, Malbašić – Škuletić.

Izabrane vesti

Interesantno, tih 11 nikad do sad nije igralo zajedno. Ni u prethodne četiri prvenstvene utakmice, kao ni na tokom devet susreta pripremnog perioda u Antaliji, kao ni na testovima za igrače skromnije minutaže između dva ligaška kola.

Doduše, u proverama, posebno sa Zemunom i Smederevom, Stanković i Gulan su igrali zajedno, tako da su na neki način već naviknuti na saradnju u defanzivi, međutim, njih dvojica nisu igrali zajedno takmičarski susret još od večitog derbija na Marakani (2. novembra), uz bitnu napomenu da je tada povratnik iz Italije bio zadnji vezni, a protiv Era će zameniti Volkova i tako dobiti prednost u odnosu na mladog reprezentativca Nemanju Petrovića.

Stanković je, smatraju u Partizanu, usled iskustva logičniji izbor od mladog Saše Ivkovića, pa će  igrati štopera umesto Milana Obradovića, ali će to usloviti još jednu promenu u poslednjoj liniji, jer će se Branislav Trajković sa leve strane prebaciti na desnu i biti bliži Miroslavu Vulićeviću.

Na sredini terena neće biti većih promena, osim što će se Partizan u odnosu na prethodna dva gostovanja transformisati iz sistema 4-4-2 u 4-2-3-1, a iza Petra Škuletića, na mestu centralnog veznog, zaigraće kapiten Saša Ilić, koji će se tako posle dva meča pauze vratiti među startere.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nikola GulanVojislav StankovićSuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara