""
""

Ninković za MOZZART: I kad je bilo plus 11 želeo sam da derbi odlučuje!

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.13. | 15:29

„Značajan deo pripreme za meč posvetiću psihološkom aspektu, svaki nepromilšljen gest mogao bi skupo da košta i ekipu i mene, daću sve od sebe da ne napravim glupost“, obećava talentovani Partizanov vezista

Nekada su navijači Partizana pevali „menjamo titulu za pobedu u derbiju“ - sad je došlo vreme da eventualnim trijumfom u najznačajnijoj utakmici srpskog sporta sačuvaju pehar pred naletom Crvene zvezde. Nema tog Grobara koji će vam reći da je svejedno kako će se završiti okršaj sa večitim rivalom, zato reči Nikole Ninkovića verovatno prijaju ušima posetilaca južne tribine, bez obzira koliko se kosile sa logikom i(li) matematikom.

„I kad smo imali 11 bodova prednosti pričao sam saigračima kako bih voleo da baš derbi odluči pitanje prvaka. Ne bih da me neko pogrešno razume, odgovaralo bi nam da smo ranije obezbedili krunu, ali iskreno da vam kažem, drago mi je što će baš ovaj meč pokazati ko je najbolji u Srbiji. Siguran sam da smo to mi, da ćemo pobedom nad Zvezdom overiti sve građeno tokom sezone“,  ističe u razgovoru za MOZZART Sport Nikola Ninković, mladi vezista crno-belih koji bi posle odrađene suspenzije u Kragujevcu trebalo da se vrati među startere za 144. prvenstveni okršaj topčiderskih rivala.

Izabrane vesti

Jedan od verovatnih oslonaca trenera Vuka Rašovića po krilnim pozicijama dodaje da mu prija atmosfera uoči najvažnijeg fudbalskog okršaja poslednjih godina.
Nestrpljiv sam, ne mogu da dočekam meč sa Zvezdom. Jedva čekam da osvane subota, da počne već jednom taj meč. Imamo dva boda prednosti, ali nemamo nameru da se branimo. Posebno što igramo na našem stadionu. Idemo na pobedu, bez kalkulacija“.

Ninković je do sada igrao dva puta u seniorskoj konkurenciji protiv crveno-belih, ali u epozodnim ulgama (jesenas na Marakani šest minuta, proletos u revanšu polufinala Kupa pet). U žižu javnosti dospeo je, ipak, suzama po završetku 142. međusobnog susreta, kad je uplakan napustio teren posle trećeg vezanog poraza Avrama Granta. Tad je rekao da se neće smiriti dok ne savlada Zvezdu.
I danas tako mislim. Iskreno, razmišljao sam o eventualnoj proslavi gola, međutim, moraću da kontrolišem emocije. Ne smem da dozvolim da me ponese atmosfera, da uradim nešto što ne bi trebalo i tako naudim klubu, saigračima i sebi. Značajan deo pripreme za meč posvetiću psihološkom aspektu, svaki nepromilšljen gest mogao bi skupo da košta ekipu i mene. Daću sve od sebe da ne napravim glupost“.

Bez obzira što se više priča o njegovom temperamentu, popularni Džigi dodaje da u prošlosti ima i fudbalski dosije koji mu omogućava da se nada pobedi u Humskoj.
Jeste da u prethodna dva večita derbija za odrasle nisam savladao Crvenu zvezdu, ali nisam mnogo ni igrao. Zato sam se u mlađim kategorijama redovno radovao posle susreta sa komšijama. Godinama nam nisu ništa mogli u ligi, samo su dva puta na penale na ne toliko značajnim turnirima nekako stizali do pobeda. Iskreno verujem da ćemo ovaj put mi slaviti“.

A što se utakmice tiče, u javnosti je već počelo da provejava mišljenje kako će slaviti manje lošiji tim, pošto se i jedni i drugi muče sedmicama unazad. Jednostavno, ne pokazuju kvalitet da bi garantovali spektakl.
Znalo se još posle nešeg kiksa u Novom Pazaru da derbi rešava prvenstvo, može biti da su treneri namerno skrivali karte u poslednjoj utakmici, ali se podrazumeva da će biti uzbudljivo. Samo da ne bude frke na terenu i tribinama. Vreme je da jednom svi zajedno budemo dostojni svetkovine“, zaključio je Ninković.

 

Piše: Aleksandar Joksić
(aleksandar.joksic@mozzartbet.com)

 

(FOTO: Star sport)


tagovi

144. večiti derbifudbalNikola NinkovićFK PartizanSrbijaSuper ligaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara