""
""

Njukaslov plan - na prodaju Mitrović i još dvojica, a za kupovinu 100.000.000 funti i novi rekord

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.17. | 17:53

Neke želje Svraka za letnji prelazni rok su već poznate, a deo novca bi bio obezbeđen i prodajom srpskog napadača

Njukasl je uspeo. Ekspresno su se vratili u Premijer ligu i lakše nego što se očekivalo prošli sve krivine Čempionšipa. Da se nešto slično prošloj, ne bi ponovilo velikanu sa Sent Džejms Parka i u narednoj sezoni, već su počeli da se kuju planovi o izgledu ekipe za premijerligaške bitke.

Izabrane vesti

Njukasl će sigurno odrešiti kesu za pojačanja, kako bi u Premijer ligi igrao bitniju ulogu od puke borbe za opstanak. Za narednu nedelju je zakazan ključni sastanak gazde Majka Ešlija i menadžera Rafe Beniteza na kojem će Španac izneti svoje želje za prelazni rok. Lokalni mediji već imaju neke naznake...

Navodi se da će Benitez od gazde zahtevati minimum 100.000.000 funti za pojačanja. Tako nešto je najavio i legendarni Alan Širer koji je čak izneo cifru od 150.000.000 britanskih novčanica. U prethodne dve sezone, Svrake su potrošile 180.000.000 evra za dovođenje novajlija, tako da ove Benitezove želje nisu nerealne.

Njukasl juri pojačanja u svim linijama tima. Žele da dovedu golgetera, kreativca i manevristu u veznom redu. Neke želje su već poznate. Spremni su da sruše klupski rekord postavljen kupovinom Majkla Ovena pre 12 godina za 25.000.000 evra i da izdvoje čak 35.000.000 evra za Gilfija Sigurdsona iz Svonsija. Problem je što je Islanđanin „vruća roba“ na fudbalskoj pijaci i juriće ga i jači klubovi od Njukasla. Benitezove velike želje su još Andre Grej iz Barnlija i Hari Megvajer iz Hal Sitija.

Deo novca za pojačanja bi trebalo da bude obezbeđen prodajom trojice igrača, a prema lokalnim medijima to su naš Aleksandar Mitrovića, Šansel Mbemba i Karl Darlou. Treba istaći i da će Njukasl samo od TV prava za povratničku sezonu u Premijer ligi inkasirati preko 70.000.000 evra. Uz pomenute prodaje, to je suma koja bi bila dovoljna Benitezu da ostvari planove.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAndre GrejČempionšipEngleskaEvropaGilfi SigurdsonPremijer ligaRafa BenitezŠansel Mbemba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara