Njuport se nije obrukao na Vembliju! Ali, Totenhem ide dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.18. | 22:35

Lamela našao put do mreže posle skoro godinu dana,

Totenhem ide u osminu finala FA kupa, ali fudbaleri Njuporta mogu da budu ponosni jer se nisu obrukali na Vembliju - 2:0 (2:0).

Drugačiji ishod nije se ni očekivao, ali osrednji četvrtoligaš je u dvomeču sa daleko jačim timom pokazao zube, nije se uplašio i odmah pokazao belu zastavicu, zbog čega će sa velelepnog stadiona poneti najlepše uspomene. 

Izabrane vesti

Mogao je, istina, konačni ishod da bude i potpuno drugačiji da su fudbaleri Totenhema bili malo koncentrisaniji, mogao je i napadač Njuporta Padrig Amond da se proslavi u samom finišu utakmice, ali možda je ovakav ishod i najrealniji. Totenhem je sa mešovitim snagama potpuno zasluženo overio sigurnu pobedu, a Njuport je dobio nešto što će pamtiti dugo. Veliki remi u prvoj i sasvim korektno izdanje u ponovljenoj utakmici.

Totenhemu je bio dovoljan samo jedan rutinski nalet u šest minuta kako bi na kolena oborio nižerazrednog protivnika. Sve je počelo u 26. minutu posle opasne akcije domaćina i dobrog centaršuta Mohameda Sisoka s desnog boka. Umesto do Fernanda Ljorentea, loptu je iza leđa Džoa Deja poslao njegov levi bek Den Batler.

Nisu stigli gosti da se oporave kako valja, a na semaforu je već stajalo - 2:0. Ovog puta Totenhem je izgradio napad iz udžbenika, da bi Erik Lamela posle gotovo jedne godine našao put do mreže posle lukavog finiša.

Totenhem je u nastavku utakmice konstantno napadao, gol je praktično sve vreme visio u vazduhu, a najveću šansu propustio je Dele Ali kada je pogodio prečku u 82. minutu. Pre njega se propisno ispromašivao i Ljorente

(FOTO: Action Images)


tagovi

Njuport KauntiErik Lamela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara