Norveški bedem za Neagu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.12.18. | 09:49

U derbiju dana, šampion Evrope pod imperativom pobede protiv Rumunki koje nemaju poraz na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Osim otpisane Hrvatske ostale reprezentacije se bore za bodove za narednu rundu

Pred poslednje kolo u Grupama C i D Evropskog prvenstva u Francuskoj ostalo je pitanje jednog putnika za narednu fazu. Jedino je Hrvatska ispala i nema nikakve šanse, dok će Nemačka i Češka u direktnom dvoboju da odluče o mestu među 12 najboljih selekcija Starog kontinenta.

Derbi dana igra se u Brestu gde evropske šampionke Norvežanke igraju sa neporaženim Rumunkama, koje su uz Holanđanke jedine dosad sa maksimalnim učinkom na šampionatu. Skandinavke su u Francusku došle kao prvi favorit, iznenađujuće su poražene na startu od Nemica, ali su onda oduvale Čehinje. Sada im je meč protiv Rumunije biti ili ne biti. U slučaju poraza i pobede Nemice može da se dogodi da Norveška ne prenese nijedan bod u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Rumunija igra na krilima sjajne Kristine Neagu, jedne od najboljih rukometašica sveta protekle decenije. Ona je posle dva kola u Francuskoj postala najefikasnija igračica svih vremena kada su u pitanju Evropska prvenstva. Sa 12 golova na prethodna dva meča stigla je do brojke od 206 i prestigla legendarnu Mađaricu Agneš Farkaš.
"Naravno da sam ponosna na postavljeni rekord, ali nisam uopšte razmišljala o tome tokom utakmice. Jedino mi je bilo bitno da moja ekipa pobedi i obezbedi prolaz u sledeću rundu prvenstva. Bilo bi dobro da pobedimo Norvešku, a ako budemo igrale kao do sada to će biti dostižan cilj. Kasnije ćemo razmišljati o medalji", rekla je Neagu, koja je tri puta bila najbolja igračica sveta u izboru Svetske rukometne federacije (IHF).

Zanimljivo, ona nije najefikasnija igračica Rumunije na ovom šampionatu već je to Julija Buceši, koja je postigla čak 20 golova. Norvežanke u individualnoj statistici nemaju rukometašice u vrhu, ali selektor branioca krune Torir Hergeirson ima dugu klupu. Iako su Rumunke u naletu, zna se ko je najdominantnija selekcija u ovom veku.

Nemačka je favorit protiv Češke, a odgovara joj i bod da bi se plasirala u narednu rundu. S druge strane, Čehinje moraju da slave, ali i da Norveška ne izgubi protiv Rumunije da bi se kao treće plasirale u drugu fazu EP.

Holanđankama meč protiv Hrvatske ništa neće značiti jer je već poznato da će Lale u narednu rundu da prenesu maksimalna četiri boda posle pobeda nad Mađarskom i Španijom. Ove dve reprezentacije će u direktnom dvoboju da odluče o raspodeli dva boda u drugoj rundi šampionata. Očekuje se neizvestan meč, a uloga blagog favorita imaju Špankinje.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 7452 EPW Germany W - Czech R.W ki 1 1,40
Sre 21:00 7453 EPW Hungary W - Spain W ki 2 1,55
Sre 21:00 7454 EPW Norway W - Romania W h 1 (-3.5) 1,95
Ukupna kvota4,23

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) – 3. KOLO

GRUPA A (NANT)

Utorak
Švedska – Poljska 23:22
Danska – Srbija 25:30

GRUPA B (NANSI)

Utorak
Rusija – Slovenija 27:29
Francuska – Crna Gora 25:20

GRUPA C (MONBELIJAR)

Sreda
18.00: (1,12) Holandija (13,0) Hrvatska (7,75)
21.00: (2,95) Mađarska (8,50) Španija (1,55)

GRUPA D (BREST)

Sreda
18.00: (1,40) Nemačka (8,50) Češka (3,60)
21.00: (1,35) Norveška (8,50) Rumunija (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

EP za rukometašice 2018ženska rukometna reprezentacija Norveškesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara