""
""

Ni odlazak Gusa Hidinka nije spasao Anži, Nova majstorija Honde! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.13. | 18:45

U gradskom derbiju, Armejci bolji od Železničara sa 2:1, Zoran Tošić opet zaigrao posle duge pauze zbog povrede

CSKA je vezao drugu pobedu od početka ruske Premijer lige i u gradskom derbiju naneo prvi poraz Lokomotivi u tekućoj sezoni. Armejci su savladali Železničare sa 2:1 u meču koji je opravdao epitet derbija.

Izabrane vesti

Bez dileme najlepši potez meča je bio fenomenalan gol Keisukea Honde iz slobodnog udarca u 18. minutu kojim je doneo vođstvo gostima. Podsetimo Honda je sjajnim golom doneo CSKA i trofej Superkupa u okršaju sa Zenitom. Izgledalo je kao da će Armejci sačuvati vođstvo do kraja, pošto su dobro kontrolisali situaciju na terenu. Ali, u 73. minutu Mark Gonzales je napravio bespotreban penal i Železničarima se ukazala velika šansa. Samedov je preuzo odgovornost, ali je Akinfejev fantastično reagovao i odbranio mu udarac sa bele tačke. Ipak, već u sledećem napadu, Tarasov je posle kornera Samedova uspeo da matira Akinfejeva. Radost domaćih nije trajala ni 10 minuta, pošto je Ahmed Musa u 82. minutu ostao potpuno sam pred golom Lokomotive i rutinski savladao Krešića.

Priliku da zaigra od 79. minutu u sastavu CSKA je dobio i naš reprezentativac Zoran Tošić kojem je to bio povratak na teren posle višemesečnog odsustva zbog povrede.

Iako je odlazak Gusa Hidinka iz Anžija stigao kao grom iz vedra neba, ovaj šok nije uspeo da trgne ekipu iz Mahačkale, koja ni treću uzastopnu utakmicu nije uspela da ostvari pobedu. Krila Sovjetov je na svom terenu uzeo prvi bod u ovoj sezoni, i to pogotkom Romana Vorobjova u 83. minutu utakmice. Pre toga je prednost Anžiju doneo Samjuel Eto u 60. minutu! Osim toga, gosti su propustili sijaset prilika da stignu do sva tri boda...

PREMIJER LIGA – 3. KOLO:

Petak:
Zenit – Kubanj 1:1 (0:0)
/Aršavin 65 – Buku 79/

Subota: 
Dinamo – Spartak 1:4 (0:4)
/Voronjin 81pen – Hurado 7, 42, Jakovlev 12, Emenike 30/

Ural – Volga 1:2 (1:0)
/Gognijev 19p – Polčak 59, Karjaka 80p/

Rostov – Tom 3:0 (1:0)
/Dzjuba 3, 65, 84/

Nedelja:
Lokomotiva – CSKA 1:2 (0:1)
/Tarasov 74 - Honda 18, Musa 82/

Krila Sovjetov – Anži
/Vorobjov 83 - Eto 60

Terek – Rubin 0:0

Ponedeljak:
18.00: Krasnodar – Amkar


tagovi

Ahmed MusaAleksandar SamedovCSKA MoskvaDimitri TarasovEvropaKeisuke HondaLokomotiva MoskvaPremijer ligaRusijaZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara