Novi Nejmar i novi Inijesta - 80.000.000 evra! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.04.18. | 15:58

Barselona naciljala Brazilca i Španca

Real Madrid je prošlog leta kaparisao brazilskog tinejdžera Vinisijusa Žuniora iz Flamenga za preko 40.000.000 evra, a pobedio Barselonu u trcu za Betisovim vezistom Danijem Sebaljosem. Barsa je u ta dva slučaja ostala bez igrača koje su neki skauti okarakterisali kao naslednike Nejmara i Andresa Inijeste. Ali Barsa je sada našla nove!

Katalonski dnevnici Sport i Mundo Deportivo na današnjim naslovnicama donose vesti da će Barselona pokušati da dovede brazilskog tinejdžera Rodriga Goesa iz Santosa i španskog vezistu Fabijana Ruiza koji je eksplodirao ove sezone u Betisu.

Izabrane vesti

Zna se i cena talenatovanog tandema. Rodrigo ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, Ruiz iz Betisa može da ode za 30.000.000 evra.

Rodrigo ima 17 godina i igra na poziciji kao Nejmar. Nastavlja tradiciju sjajnih talenata koje je lansirao Santos poput Robinja, Dijega, Elana, Nejmara, Gansa...  Najbolji se snalazi na levom boku u napadu, ali nije klasično krilo. Vešt je dribler, ubitačan u završnici, tehnički je na visokom nivou i ima sjajnu desnu nogu. Poput Nejmara je stekao status mlade zvezde u Brazilu, a kao tinejdžer je naučio da se nosi sa pritiskom javnosti. Nejmar je za Santos debitovao sa 17, a Rodrigo sa 16 godina. Imao je samo 11 godina kada je potpisao sponzorski ugovor sa Najkijem po čemu je ubedljivo najmlađi fudbaler u Brazilu kojeg je kaparisao američki gigant. Još prošlog leta se za njega interesovao Liverpul, koji je nudio 5.000.000 evra, ali je odbijen. Pre nekoliko meseci je Rodrigo potpisao novi ugovor sa klubom iz Sao Paula u koji je ubačena otkupna klauzula od 50.000.000 evra.

Barselonini skauti su već kontaktirali Santos i agente bliske igrače s namerom da napravi prve korake u pregovorima i da ga kaparišu. Plan je da obezbede njegov potpis i da ga neko vreme ostave da se razvija u Santosu pod posebnim uslovima kao što je to Real Madrid uradio sa Vinisijusom Žuniorom iz Flamenga. Potom bi Rodrigo kada kucne pravi čas zadužio opremu Barselone.

Druga Barsina meta je vezista Fabijan Ruiz iz Betisa koji igra na sličnoj poziciji kao Inijesta. Barsin plan je bio da Inijesta igra do januara, a da ga onda zameni Artur iz Gremija koji je već kupljen zimus, ali Inijesta je odlučio da ove sezone stavi tačku. Sledeću sezonu će na Inijestinoj poziciji početi Filipe Kutinjo, Artur će se pridružiti na zimu, ali Barsa želi i Ruiza da pojača konkurenciju. On je jedno od otkrovenja sezone u Primeri, a oko na njega su bacili i Real Madrid, Juventus i još neki klubovi...

Barsa  je letos izgubila trku sa Realom za Danija Sebaljosa, ali verovatno nije zažalila s obzirom da mladi Španac skoro da i ne igra kod Zidana. Ruiz ima klauzulu od samo 30.000.000 evra što je sića za Barselonu i ako ubede igrača, Betis neće moći da pravi probleme.

(FOTO: Action images)


tagovi

Fabijan Ruiz PenjaRodrigo Goes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara