"Radost Orlića"
"Radost Orlića"

Novi Orlići raširili krila i uništili Gibraltar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.17. | 19:58

Mlada reprezentacija upisala startni uspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uz dva gola Danila Pantića - 4:0

Radost Orlića

Nova mlada reprezentacija Srbije trijumfalno je započela pohod na naredno Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, pobedom nad nejakim Gibraltarom od 4:0 u prvom kolu grupe 7. Radi se o generaciji fudbalera rođenih 1996. i mlađih koji kreću u novu avanturu svesni velikih očekivanja koja su nametnule prethodne generacije Orlića.

Izabrane vesti

Na Gradskom stadionu u Jagodini, pred oko 2.000 gledalaca, puleni Gorana Đorovića nisu imali ravnopravnog protivnika u debitantu sa juga Evrope koji je prelako položio oružje već posle prvih 45 minuta. Dva pogotka Danila Pantića i po jedan Andrije Živkovića i Luke Jovića, bili su sasvim dovoljni našim momcima da zabeleže startni trijumf.

Dvostruki strelac: Danilo Pantić

Sjajno su odigrali ovaj meč bez obzira što je rival bio preslab. Od prvog do poslednjeg minuta diktirali su tempo i nagovestili već od starta kvalifikacija da će biti favoriti u grupi u kojoj nas čekaju još i ozbiljniji rivali kao što su Makedonija, Rusija i Austrija. 

I sam selektor Đorović nije skrivao zadovoljstvo posle startnog trijumfa.
"Stvarno dobra igra pogotovo u prvom poluvremenu. Ovi momci mogu više, ali je došlo do opuštanja koje je bilo i očekivano. Dali smo maksimum, hteli smo da vidimo u drugom poluvremenu neke druge igrače, ali je najvažnije da smo ostvarili cilj. Ne zanosimo se, biće teže u narednim utakmicama sa Makedonijom i Rusijom, ali ovaj tim ima kvalitet i ako želi da se plasira na Evropsko prvenstvo moraće to da demonstrira", poručio je debitant na klupi mlade reprezentacije Goran Đorović

Orlići su danas nastupili u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Radunović - Stevanović, Jovanović (od 61. Šaponjić), Milenković, Bogosavac - Lukić, Mesarović (od 80. Adžić) - Radonjić (od 71. Mihajlović), Pantić, Živković - Jović.

Na klupi se našao i Miloš Pantović mladi napadač Bajerna iz Minhena, ali nije ušao u igru. Naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo mlada reprezentacija Srbije igra protiv Makedonije u Skoplju (6. oktobra).

KVALIFIKACIJE ZA EP (U-21) - 1. kolo

Srbija - Gibraltar 4:0 (4:0)
/Živković 19, Pantić 28, 39, Jović 45+2/

GRUPA 7 - tabela:

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EP U21Goran Đorovićmeđunarodni fudbalmlada reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara