"Novi Upravni odbor Partizana"
"Novi Upravni odbor Partizana"

Novi UO Partizana brani trenera: Preoštra i neodrživa kazna za Nikolića

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.12.14. | 18:33

Ljubiša Tumbaković govorio i o prelaznom roku i bocnuo Alberta Nađa rekavši da crno-beli nisu ni ukidali funckiju sportskog direktora, već da jednostavno nisu imali pravog čoveka za nju

Novi Upravni odbor PartizanaStara lica nove funkcije. Ljubiša Tumbaković i Milorad Vučelić vratili su se u Partizan. Sada u ulogama potredsednika, jedan zadužen za sportska pitanja, drugi za odnose sa medijima. Pravi izvor da crno-bela javnost sazna nešto više o konkretnim delima novoizabranog rukovodstva. Uvek najatraktivnija tema svakako su dolasci i odlasci iz kluba. Prelazni rok je “iza ćoška“, ali Tumbaković moli za strpljenje.
"Prelazni rok je prioritet u ovom trenutku. treba da vidimo presek stanja", odgovara Tumbaković na prvu loptu.

Ali neke stvari ne mogu da čekaju. Lil je Partizanu ostavio rok do petka da se izjasni o ponudi za najboljeg strelca Petra Škuletića?
"Ostavite nam malo vremena da se pozabavimo tom temom s obzirom na to da smo tek imenovani. Očekujem da nam na sledećem sastanku UO ljudi koji su bili i u prethodnom sazivu (Maričić, Obućina, Popović) obaveste da li je stigao neki papir i dokle se stiglo u pregovorima sa Lilom".

Izabrane vesti

Još jedna tema vrlo je aktuelna u Humskoj. Trener Marko Nikolić juče je suspendovan na tri meseca zbog, kako je to navedeno u presudi Disciplinske komisije FSS, “nesportskog ponašanja“ na utakmici u Novom Pazaru.
"Tema za jedan od prvih sastanaka. Slažem se da bi trebalo da snosi kaznu svako ko pogreši, ali isto tako bismo trebalo da utičemo na ljude koji odlučuju da budu malo realniji i da uzmu u obzir da je Nikolić mlad čovek i da se u tim uslovima možda u vodio emocijama".

Na istu temu govorio je i Vučelić, koji se posle 14 godina vratio u klub.
"Ovo je moj lični stav, jer još nismo održali sednicu Upravnog odbora, ali smatram da je kazna preoštra i neodrživa. Bar prema onome što sam kao gledalac mogao da vidim na televizijskom snimku. Nije uzeta u obzir činjenica da je Marku eksplodirala petarda na grudima i to je trebalo uzeti kao olakšavajuću okolnost. A trebalo je u obzir uzeti i uslove u kojima se utakmica u Novom Pazaru igrala".

Nikolić u Novom PazaruVučelić se osvrnuo i na svoja nova zaduženja obećavši da će na novoj funkciji raditi na poboljšanju odnosa između Partizana i medija koji su se poslednjih godina urušili.
"Medijima ću uvek govoriti istinu i ono što mislim.  To od mene javnost očekuje, a ja od vas očekujem da prenosite istinu o Partizanu. A isto tako ne bih voleo da preko vas saznajem informacije šta se dešava u upravi, nego da njih dobijam direktno od tog tela".

Što se tiče Tumbakovića, nekadašnjeg trenera, a potom i sportskog direktora, novinari su upitali i za mišljenje o baš ovoj potonjoj funkciji koja je upražnjena od njegovog odlaska iz Humske. 
"Vratićemo funckiju sportskog direktora. Nijedan ozbiljan klub ne može bez nje. Zapravo mi je nismo ni ukidali, samo nismo imali odgovarajućeg čoveka za nju", odgovara Tumbaković i čini se loptu prebacuje u dvorište Alberta Nađa, jednog od najžešćih protivnika nove vladajuće garniture u Partizanu, bivšeg koordinatora za sportska pitanja kojeg ni bivša uprava nije "nagradila" zvaničnim imenovanjem na mesto sportskog direktora.

Sada mediji spekulišu sa imenom Dragana Ćurčića?
"To vi valjda bolje znate, vi ste već pisali o njemu", ostaje Tumbaković zakopčan do grla.

Nešto rečitiji je kada odgovara na pitanje o novom zadatku. Novom čak i za čoveka koji je toliko dugo u klubu. Da li baš i toliko drugačijem?
"Funkcija jeste nova i razumljivo je da povlači odgovornost, ali su ciljevi, zadaci i motivi potpuno isti kao i na svim prethodnim koje sam obavljao. S obzirom na to sam bio i trener i direktor i da je na tim poljima osnovni cilj bio pravljenje rezultata to će biti osnovna namera i ideja na novom poslu. Uostalom to je jedino i najbolje što znam da radim i biću maksimalno angažovan na tom pitanju".

Piše: Aleksandar Joksić;
Foto: Star Sport.


tagovi

Albert NađLjubiša TumbakovićMarko NikolićMilorad VučelićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara