Novica se vratio, Si i Brajma lomili obruč, Partizan lagano u Novom Sadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.05.18. | 19:38

Crno-beli košarkaši su rutinski opravdali ulogu favorita protiv Vojvodine, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo. Jedina dilema bila je sa koliko razlike će Partizan da dobije

Partizan nastavlja da niže pobede u Superligi, a drugi krug takmičenja crno-beli su započeli ubedljivom pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu - 88:62. To je ekipi Nenada Čanka bio šesti trijumf u šampionatu i zadržala je prvo mesto na tabeli B grupe, dok su Lale upisale peti poraz.

Partizan je odigrao jednu od boljih utakmica u dosadašnjem toku takmičenja i za nijansu poboljšao igru u odbrani u većem delu utakmice. A ono što je još važno, prvi put u Superligi, posle pauze zbog povrede, zaigrao je kapiten Novica Veličković.

Izabrane vesti

Crno-beli košarkaši su rutinski opravdali ulogu favorita, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo. Jedina dilema bila je sa koliko razlike će Partizan da dobije.

Imalo je onih nekoliko stotina navijača u velikoj hali SPENS-a šta da vidi, jer su gosti priredili pravi festival zakucavanja, a prednjačili su Bondža Si i Amida Brajma. Loptama ih je hranio ponovo najvoljio Najdžel Vilijams Gos.

Đorđe Gagić i Dejan Janjić utakmicu su otvorili “revolveraškim” obračunom. Gagić je dao prvih šest poena za Partizan, a Janjić je vezao uvodnih osam za domaće.

I otprilike, to je bilo sve što se tiče otpora Vojvodine. Kako je vreme odmicalo, tako je Vilijams Gos sve uspešnije komandovao igrom crno-belih.

Otuda i ne čudi što je američki plejmejker utakmicu završio sa novim dabl-dabl učinkom od 16 poena i 13 asistencija. Mihajlo Andrić dodao je još 16, Brajma je imao 11, Si šest, a Veličković tri uz devet skokova. Veoma dobar je bio i Gagić sa devet poena i 11 uhvaćenih lopti.

Kod Novosađana najbolji strelac bio je Krsto Bjelica sa 16 poena, dok je Dejan Janjić meč završio sa 13.

Već do kraja prvog poluvremena beogradska ekipa imala je prednost od 16 poena, a kako je vreme odmicalo, ona je samo rasla.

U poslednjih pet minuta meča, Partizan se malo opustio, pa je Vojvodina donekle uspela da ublaži poraz. Crno-bele u sledećem kolu čeka novi derbi okršaj sa FMP-om koji će odlučiti o pobedniku grupe.

SUPERLIGA (GRUPA B) - 6. KOLO

Petak
Metalac - FMP 75:101
Vojvodina - Partizan 62:88 
Vršac - Dinamik 75:90

Foto: Starsport


tagovi

KK VojvodinaAmida BrimaNajdžel Vilijams GosNovica VeličkovićNenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara