"Novica Veličković vodio crno-bele do pobede"
"Novica Veličković vodio crno-bele do pobede"

Novica “ubica“ je Partizanovo zlato, drama sudbina crno-belih, a želja navijača - pobeda u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.16. | 19:42

Crno-beli savladali Zjelonu Goru sa 58:56

Novica Veličković vodio crno-bele do pobede

Jedna lopta kao sudbina Partizana ove sezone. Košarkaši Partizana ponovo su bili glavni glumci u pravoj drami, a ovaj put kuglica je stala na polje beogradskog tima. Protiv Zjelone Gore u trećem kolu E grupe Lige šampiona - 58:56. Ovo je drugi trijumf crno-belih u tom takmičenju, a do njega su došli pre svega zahvaljujući velikoj borbi u poslednjih pet minuta, mada treba reći da su imali i sreće u samoj završnici.

Izabrane vesti

Novica Veličković je opet pokazao da je suvo zlato Partizana, a košem 13 sekundi pre kraja meča ispostaviće se - rešio je pobednika. U poslednjem napadu gostiju Džejms Florens je nagazio aut-liniju i slavlje je praktično moglo da počne. 

Nije ovo bila briljantna utakmica, nije ni Partizan odigrao baš na vrhunskom nivou, ali je ipak zasluženo slavio posle dva uzastopna poraza u LŠ i na Jadranu. To je bilo dovoljno da navijači po završetku utakmice isprate igrače povicima "Hoćemo pobedu, pobedu u derbiju". Naredni rival Partizana u ponedeljak na Jadranu biće Crvena zvezda.

Dobro je znao šta priča Aleksandar Džikić pred početak sezone kada je rekao da će njegovoj ekipi svaki meč biti pravi ispit. To se potvrđuje iz nedelje u nedelju. Parni valjak je u prilično sporom ritmu počeo ovu utakmicu. To je poljski predstavnik znao da iskoristi, a ritam igri gostiju davao je američki plejmejker Džejms Florens. Ovaj momak još jednom je pokazao zašto je svojevremeno bio tiha patnja Duška Vujoševića u poslednjoj sezoni koju je trofejni stručnjak proveo u klubu iz Humske.

Vodila je Zjelona Gora od početka utakmice, ali nije uspevala da se odlepi - u prvoj četvrtini najviše je bilo tri poena prednosti za goste. Kao i protiv Budućnosti prošlog vikenda, jasno je bilo da protivnici sada mnogo više pažnje obraćaju na plejmejkera Vila Hečera. Samo dva poena dao je Amerikanac u prvom periodu.

Iako su gosti delovali otresito, kako je vreme prolazilo, Partizan je polako hvatao ritam. Za to je bio najzaslužniji kapiten Novica Veličković čije prisustvo na terenu jednostavno ne može da se meri kroz statističke parametre. Kada se nekadašnjem reprezentativcu pridružio Frenk Robinson, crno-beli su stigli do prve kakve-takve osetnije prednosti - 29:22. Forma iskusnog Amerikanca definitivno je u usponu, to se videlo i protiv Budućnosti i večeras.druga pobeda Partizana u Ligi šampiona

Ponovo je treća četvrtina bila period igre u kojem su Beograđani pali. Serija grešaka i promašaja crno-belih dovela je do toga da domaćin ubaci samo šest poena u ovom periodu i praktično na tacni ponudi vođstvo Zjelonoj Gori. Poslednja četiri minuta ove deonice Partizan nije uspeo da progura loptu kroz obruč.

U tim trenucima malo ko je bio raspoložen za igru kod crno-belih, jer je su gosti zaustavili i Veličkovića, a kada su počeli da kontrolišu situaciju i u skoku, bilo je za očekivati da Poljaci dođu u povoljnu situaciju. Međutim, borbeni tandem gorostasa Stefan Birčević - Uroš Luković uspeo je da probudi usnule crno-bele u poslednjoj četvrtini kada je već delovalo da su Poljaci uspeli da anesteziraju domaćina. Meč je rešen u poslednjem minutu u kojem su crno-beli prvo stigli četiri poena zaostatka, a onda je Branislav Ratkovica sa penala doneo preokret  (56:54, 35 sekundi pre kraja).

PARTIZAN - ZJELONA GORA 58:56 (17:17, 18:15, 6:13, 17:11)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: Oko 3.000

PARTIZAN: Robinson 6, Ratkovica 7 (4as), Vrabac 2, Marinković 7, Veličković 15 (7sk), Majstorović 4, Birčević 7 (7sk), Koprivica, Andrić, Hečer 6, Karahodžić 1, Luković 3.

ZJELONA GORA: Florens 16 (5iz, 4uk), Von, Mur 4 (6sk), Zajcev 6, Der, Majčržak, Kelat 3, Grušecki 8, Hrjčanijuk 2 (5sk), Zamojski 3, Đurišić 6, Košarek 8.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zjelona GoraFK PartizanFIBA Liga šampionaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara