"Andros Taunsend"
"Andros Taunsend"

Očajnički potez Njukasla - 16.000.000 i trostruko veća plata za igrača od 64 minuta?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.16. | 19:40

Andros Taunsend će svake nedelje prihodovati 72.000 evra

Andros TaunsendSigurno ste čuli za tu izreku da u fudbalu “juče ne postoji“? Obično se, doduše, misli na to da se zahteva konstantno dokazivanje koje ne dozvoljava bilo kome da se uljuljka na osnovu starih zasluga. Međutim, na Sent Džejms Parku su “obrnuli“ ovaj proces. Jer kako drugačije objasniti to što su za igrača koji je ove sezone odigrao svega 64 minuta u Premijer ligi izdvojili čak 16.000.000 evra i trostruko mu uvećali primanja koje je Andros Taunsend imao u Totenhemu?

Naime, povremeni engleski reprezentativac, o kome su pre dve godine - ne baš bez bilo kakvog povoda - pisane bajke, na Sent Džejmsu će nedeljno zarađivati 55.000 funti, odnosno 72.000 evra. Iako za Pevce nije igrao od oktobra, iako svih 90 minuta na jednom takmičarskom meču nije odigrao više od godinu dana, iako se javno prepucavao sa kondicionim trenerom Nejtanom Gardingerom?

Izabrane vesti

Maurisio Poketino nije imao izbor - poslao ga je u U21 tim Totenhema Stiv Meklaren je, pak, rešio da mu pruži novu šansu i poklonivši mu ugovor na pet i po godina oživi usnulu Androsovu karijeru.
"Čim sam čuo za mogućnost, Njukasl je bio jedini klub u koji sam želeo", rekao je Taunsend.

Navijači Njukasla ponovo drhte. Ispadanje u Čempionšip ponovo visi nad glavom, a uprava se ovog januara dobrano kockala sa Džondžoom Šelvijem (stigao iz Svonsija za 16.000.000 evra), Anrijem Seveom (Bordo/6.000.000) i sada Taunsendom.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: nufc.co.uk)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaAndros Taunsend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara