""
""

OCENE - CRVENA ZVEZDA: Kahriman navukao kožu Milojevića! Le Talek je legionar sa savremenim procesorom u mozgu

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.04.16. | 20:33

Rendulić položio, Grujić nespreman, Vijeira izabrao pogrešan dan da bude sebičan

DAMIR KAHRIMAN 5 - Sezonu je branio bez greške, a onda je navukao kožu Zvonka Milojevića... Napravio je kiks kao nekadašnji ljubimac navijača sredinom devedesetih. Neverovatno je da golman takvog iskustva nije boksovao loptu koju je uputio Everton. Istina, imao je zasluge što je Crvena zvezda prebrodila krizni period sredinom nastavka. Greška koja će ga pratiti, osetio je najtamniju stranu derbija.

Izabrane vesti

MILOŠ CVETKOVIĆ 6 - Vrlo korektna partija momka koji je u većem delu sezone bio puki epizodista. Nije imao većih problema sa Nemanjom Mihajlovićem, mada je to bila posledica odlične timske odbrane Crvene zvezde. Za bolju ocenu nedostajao je ofanzivni učinak. Nema mnogo toga sa zameri ovom momku.

ZORAN RENDULIĆ 6,5 - Slična konstatacija kao i za Miloša Cvetkovića. Mnogo zrelije je delovala odbrana Crvene zvezde sa njim kao Lukovićevim partnerom. Dug period neigranja kompenzovao je velikim iskustvom. Sitnim faulovima i odličnom anticipacijom je dobro čitao kontranapade Partizana. Dobio aplauze posle crvenog kartona.

ALEKSANDAR LUKOVIĆ 6,5 - Mnogo bolji nego u prethodnim mečevima, prijao mu je Zoran Rendulić i prekomanda na poziciju levog štopera. Imao je nekoliko sitnih grešaka kao plod loše komunikacije. Nagovestio da ova sezona nije njegova labudova pesma.

LUIS IBANJEZ 6,5 - Možda on nema kapitensku traku na levoj mišici, ali u pojedinim delovima igre deluje kao da je omaleni Argentinac predvodnik ove Zvezdine generacije. Nije imao prilike za otrovne kifle, nije se mnogo ponavljao u ofanzivi... Ali kada je to činio, unosio je nemir pred suparničku mrežu kao kada je ispresingovao Goguu ili ušeo iza leđa Grujiću.

DAMJAN LE TALEK 7,5 - Sve je već rečeno o ovo momku još posle prvog prolećnog večitog derbija. Možda internet pretržaživači greške kada je u pitanju Zvezdin Francuz, jer kako deluje na terenu vrlo je verovatno da je prošao ubrzani kurs u legiji stranca. Davno se nije pojavio igrač na ovdašnjim terenima koji predstavlja sublimaciju fizičke moći i tačnosti. Bio je i srce i pluća Zvezdinog veznog reda, pravi poslovođa. Ima najsavremeniji fudbalski procesor u glavi. Imao je toliko snage da donese lopte pred Partizanov šesnaesterac prilikom gola

MIČEL DONALD 6,5 - Slabiji deo Zvezdinog centralnog manevra, ali ne i slab. Fizički dominatan i školovan, ali prosto u ovom meču nije napravio razliku i prevagu. Ponekad je petljao u ofanzivivi i propustio priliku da oplemeni učinak. A imao je nekoliko lepih i elegantnih čišćenja kada je Partizan začinjao kontra napade. Dobro pratio timski presing.

SLAVOLJUB SRNIĆ 6,5 - Opet je odigrao taktički dobru utakmicu. Udvajao Mihajlovića što mu je vrlo verovatno bio jedan od prioritetnijih zadataka. Nedostajalo je konstantnosti prilikom Zvezdinog  poseda. Vrlo borben, bacao se na ničije lopte. Jedan od onih igrača koji treneri opisuju kao dobre vojnike.

MARKO GRUJIĆ 5,5 (do 56. minuta) - Igrali su u Ljutice Bogdana na kartu psihološkog efekta, verovali da će prisustvo fudbalera Liverpula imati pozitivan uticaj na celu ekipu. Reklo bi se da je to bila greška. Prilikom običnog kasa videlo se da sjajni vezista nije zalečio povredu gluteusa. Izašao je da odigra srcem i emocijama, ali bilo je to klasično mučenje. Fizički nespreman bacio je nekoliko lopti u bunar.

ALEKSANDAR KATAI 6,5 - Kada se sve sabere Zvezda je većinu opasnih napada iskreirala zahvaljujući majstoru loptanja iz Srbobrana. Nije bio konstanta, vapio je za situacijama jedan na jedan koje je u prvom poluvremenu lako rešavao. Ima on magije u nogama, koliko god ona nekad bila sakrivena.

UGO VIJEIRA 5 (do 52. minuta) - Prisustvo portugalskog selektora na tribinama Marakane kao da je omađijalo najboljeg strelca Superlige. Jedini plus zaslužio je zbog činjenice da je kao besan pas disao za vrat nesigurnom Gogui. Imaju rasni strelci tu urođenu dozu sebičluka, ali Ugo Vijeira je izabrao pogrešno vreme i pogrešno mesto da demonstrira tu osobinu. Jedna od njegovih najslabijih partija u crveno-belom dresu, mada je od 30. minuta povrđen samo statirao.

PREDRAG SIKIMIĆ (od 52. minuta) 7 - Bez starca nema udarca. Koliko puta rečeno - koliko puta napisano. U tome za Zvezdine navijače čarobnom minutu Sikimić je pokazao zašto je svojevremeno mlatio milionske ugovore po Rusiji. Kao pravi egzekutor sačekao je loptu, a potom je pustio magiju. Bilo je u toj sekvenci nečeg “vanbastenovskog.” Dobio i nekoliko vazdušnih duela.

SRĐAN PLAVŠIĆ (od 56. minuta) 6,5 - Kada je on ušao u igru vezni red Crvene zvezde je delovao rasparano. Nije našao prave koordinate po kojima bi pustio mlazni pogon. Vremenom porastao i imao značajnu ulogu u prevagi koja je Zvezda napravila pre gola Sikimića... Odradio svoj deo posla.

MIHAILO RISTIĆ (od 67.) - Imao malo vremena, ali mogao je mnogo više. 

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Zoran RendulićUgo VijeiraSuperligaSrđan PlavšićSrbijaSlavoljub SrnićPredrag SikimićoceneMiloš CvetkovićMičel DonaldMarko GrujićLuis IbanjezDamijan Le TalekFK Crvena zvezdaAleksandar LukovićAleksandar Katai151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara