""
""

OCENE: Jan-ko-vić! Oduševio je Grobare! Gogua ih zabrinuo, Đurđić i Radović još više

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.07.16. | 22:56

Kvalitetno izdanje Mihajlovića, vrlo dobri Everton i nesigurni štoperi i bezopasni napadači obeležili Partizanovu evropsku premijeru, pa će Ivan Tomić uprkos dobro postavljenoj igri imati materijala za razmišljanje pred revanš u Poljskoj

BOJAN ŠARANOV 7 - Bez obzira što do sredine drugog poluvremena nije imao posla, sačuvao je prisebnost i koncentraciju, uspeo da odbrani dva zicera Poljacima i održi crno-bele u dobroj poziciji. Utisak je da mu nedostaje bolja komunikacija sa štoperima.

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6,5 - Često na polovini protivnika, međutim, bez upotrebljivog centršuta. U odbrani je svaki zadatak odradio korektno. Ruku na srce, nije ih imao mnogo.

Izabrane vesti

SEDRIK GOGUA 6 - Od početka je delovao nesigurno, taman kad se učinilo da je pronašao koordinate gde bi trebalo da stoji i kako da se kreće "prodao" je Poljacima loptu i prouzrukovao kontru koja je mogla da ima katastrofalne posledice. Imao je nekoliko riskantnih poteza, možda zbog činjenice da je uigravan sa Balažicem, a večeras mu je partner bio Milenković.

NIKOLA MILENKOVIĆ 6,5 - Za nijansu bolji deo štoperskog tandema. Ne paniči kad ima loptu, kao neke njegove starije kolege, ali je bilo uočljivo da mu je ovo tek peta zvanična utakmica za crno-bele. Otud greška sredinom drugog poluvremena, kojom umalo nije poništio dobro ofanzivno izdanje kolega.

MIROSLAV BOGOSAVAC 7 - Koristan u oba pravca. Uklizavanjem je dizao publiku na noge, probojima po levom boku unisio nemir u odbranu poljskog tima, delovao kao da može da "jurca" do kraja, pa je pogodio prečku, ali povremeno se činilo da se bez potrebe duplira sa Mihajlovićem u napadu.

EVERTON LUIZ 7 - Vrlo dobar učinak Brazilca. Prvo je "pohapsio" sve oko sebe, pokupio takozvane "ničije lopte", podizao ritam igre kompletne ekipe, međutim, morao bi da povede računa o startovima, pošto je zbog jednog atraktivnog, istovremeno opasnog, požuteo.

DARKO BRAŠANAC 6 - Daleko ispod standarda postavljenih početkom minule sezone. U prvom poluvremenu često grešio u predaji i sporo se kretao. U nastavku ubrzao i do izmene delovao za nijansu bolje, upotrebljavajući iskustvo, pa je u 55. minutu naterao Lukasa Papadopulosa da dobije drugi žuti karton. Taman za prelaznu ocenu.

MARKO JANKOVIĆ 7,5 - Najbolji igrač Parnog valjka na evropskoj premijeri. Plenio je svakim potezom, naročito u prvom delu, kad je delovao da je sposoban da pomeri centar za ravnotežu Đorđu Čotri, a potezima "ala Andrija Živković" podigne Grobare sa sedišta. U nastavku je imao i sjajnu šansu. Možda da i on poradi na realizaciji...

MIROSLAV RADOVIĆ 5,5 - Neubedljivo je delovao jedan od najzvučnijih novajlija crno-belih u letnjem prleaznom roku. Da li zato što nije fizički pripremljen ili je preforsiran, a možda i zato što se čini da ima koji kilogram viška, povratnik iz inostranstva je tek na trenutke delio lopte u prostor kakve se od njega očekuju.

NEMANJA MIHAJLOVIĆ 7 - Nije bio ubedljiv kao na nekim superligaškim, ali je na prvoj evropskoj utakmici opravdao epitet jednog od oslonaca Partizanove igre. Prodor, centaršut, "lažnjak", pas u prostor... Sve ima. Nekad previše, često sagori u želji da akciju završi pre nego što je potrebno.

NIKOLA ĐURĐIĆ 5 - Od publike je dobio aplauz prilikom zamene, a od Tomića bi trebalo prekor za loš početak u Partizanovom dresu. Više energije je potrošio svađajući se sa protivničkim defanzivcima, nego što ih je mučio, raspravljao se sa sudijom, zaboravljajući da mu je osnovni zadatak da postigne gol, a ne da sa pet metara promaši loptu. Ni sreća mu nije bila naklonjena, jer je uzdrmao prečku.

TRENER IVAN TOMIĆ 7 - Odlično je postavio igru, opredelivši se da napada po krilu i to je po svemu prikazanom moralo da mu donese bolji rezultat od ostvarenog. Njegov tim je 70 minuta delovao kao je u dve brzine više od poljskog. Pokazao je hrabrost da u vatru gurne Milenkovića, iako ovaj ima jednocifren broj seniorskih utakmica. Narednih dana moraće da i sa njim i sa Goguom na polju koncentracije, sa napadačima na završnicama akcija, a da osveži Miroslava Radovića. Možda i upotrebi Sašu Ilića ili razmisli o šansi Dušanu Vlahoviću. Kad već ostale napadače ne ide. Izmene mu ništa nisu donele.

IZMENE

VALERI BOŽINOV (od 69. minuta) 6 - Vrlo dobro se kretao, primetno je da je "lakši" u odnosu na prošlu sezonu, ali nije uspeo da pretvori u gol jedinu priliku koja mu se ukazala. Od napadača njegove biografije to se u ovakvim utakmicama očekuje.

SAŠA MARJANOVIĆ (od 75. minuta) 6 - Premalo vremena proveo na terenu da bi se dao konretan sud. Imao jednu šansu pred kraj.

ALEN STEVANOVIĆ (od 83. minuta) - Malo vremena igrao da bi bio ocenjen.

Piše: Aleksandar Joksić

(Foto Star Sport)

 


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNikola ĐurđićMiroslav RadovićMarko JankovićIvan TomićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara