"Petrović i Aduric"
"Petrović i Aduric"

OCENE: Nemanja Petrović je otkrovenje! Fabrisio sve bolji, ali ima žute minute, golman Živković bio i spasilac

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.10.15. | 21:06

Leković krivac za oba gola, Božinov ponovo beskoristan, od Andrije samo jedan šut...

 

Petrović i Aduric

Izabrane vesti

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ 7 - Partizan jeste izgubio, međutim, da nije bilo golmana Živkovića utisak je da bi prošao još gore. Odbranio je bar tri izgledne šanse gostima iz Baskije, kod oba pogotka nije mogao bolje da interveniše, jer je lopta kod prvog najpre pogodila u zemlju, a zatim okrznula stativu, a kod drugog ni dva golmana ne bi uhvatila bombu iz slobodnjaka. Generalno, dobro izdanje čuvara mreže crno-belih.

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6,5 - Jeste Susaeta klasa od igrača, međutim, nije se baš u Humskoj naigrao fudbala. Krivac za to je desni bek Partizana koji je uštopovao jednog od ključniih fudbalera Bilbaa. Posao u defanzivi odradio je više nego korektno, ali crno-belima nedostaje onaj Vulićević koji ume da napravi razliku na polovini protivnika i sarađuje sa Andrijom Živkovićem.

MILOŠ OSTOJIĆ 6 - Pomalo bojažljivo ušao u meč, nekoliko puta se okliznuo (a, nije jedini od domaćih fudbalera koji je imao problem sa obućom), kako je meč odmicao bivao je sve sigurniji. Ako se zna da mu je morao da motri na Arica Adurica možda bi mogao da dobije prelaznu ocenu, ali način na koji je pustio Vilijamsa da mu pobegne iza leđa predstavlja gradivo koje mora da savlada.

FABRISIO DORNELAS 6,5 - Verovatno fudbaler sa najkonstantnijim učinkom u odbrani Partizana. Vrlo dobro je pokrivao prostor, "sekao" akcije, čitao igru, ali je u dve situacije u duelima sa Vilijamsom izgledao kao početnik. Popravio je formu s početka sezone, a mogao bi i šut, jer je onaj iz slobodnog udarca u 55. minutu bio dovoljan samo za uzdahe sa tribina.

NIKOLA LEKOVIĆ 5,5 - Vratio se na teren posle skoro mesec dana odsustva, a ispostavilo se da je direktni krivac za oba gola Atletik Bilbaa. Kod prvog je dozvolio da mu se De Markos ušunja iza leđa i lagano pretrči, pa centrira, dok je za drugi napravio faul u zoni koja je ove sezone često koštala crno-bele. U napadu je imao samo jedan pokušaj. Bojažljivo.

SAŠA LUKIĆ 6 - Ozbiljne igrače naspram sebe imao je mladi vezista, delovao je u početku da se nije uplašio, imao je nekoliko puta hrabrosti da povuče napad Partizana, ali protiv jačih od sebe jednostavno nije mogao. Ovo mu je prilika da nauči vrednu lekciju iz iskustva.

NEMANJA PETROVIĆ 7 - Možda i najbolji crno-beli večeras. Ako je partijama na početku sezone, na poziciji levog beka, nervirao navijače, onda je na novom radnom mestu nagovestio da bi u budućnosti mogao da bude od ogromne koristi Ljubinku Druloviću. Živahan, rastrčan, pametan, sa dosta "prenosnih" lopti uspevao je da održi povremenu stabilnost u igri Partizana. Marko Jevtović je dobio opasnu konkurenciju.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 6 - Odličan pokušaj prepoznatljivom "kiflom" u 42. minutu i lopta koja je fijuknula iznad prečke bilo je sve što je najbolji igrač druge runde Lige Evrope pokazao u ofanzivnomm smislu. Nije da nije pokušavao ili širio ruke gledajući u neshvatljivo lošeg Božinova što ga izbegava u nekoliko situacija, ali je imao nesrećžu da ga čuva opasni Mikel Balenzijaga. A protiv njega se ni Mesi pre dva meseca nije naigrao.

NIKOLA NINKOVIĆ 6 - U kreativnom smislu nije to bila partija na nivou momka koji je u odsustvu Saše Ilića i Stefana Babovića dobio privilegiju da nosi kapitensku traku. Tražio je "rupe" u linijama Bilbaovog tima, slao lopte u prostor i na stranu, ali je utisak da ga nekad ni saigrači nisu dovoljno razumeli.

ALEN STEVANOVIĆ 5,5 - Ono što smo gledali u Surdulici pre osam dana i ovo večeras ne može da se poredi, iz prostog razloga što fudbaleri iz Baskije, pre svih De Markos, nisu ostavili ni metar slobodnog prostora novajliji iz Torina. Često zaglavljen između želja i mogućnosti.

VALERI BOŽINOV 5 - Beskoristan. Svaka druga reč za momka koji se zove napadačem Partizana je suvišna.

TRENER LJUBINKO DRULOVIĆ 6 - Sa kakvim se sve nevoljama sreo u pripremi ovog susreta, još je dobro i prošao. Primiti dva gola od Bilbaa nije strašno, ali je utisak, da poput Zorana Milinkovića, novi trener Partizana kasno vrši izmene i da je možda mogao ranije da reaguje uvođenjem Trujića i Šaponjića. Prekomanda Nemanje Petrovića ne mesto zadnjeg veznog definitivno mu je veliki plus, dok bi u bliskoj budućnosti morao da ispravi grešku koju nije video njegov prethodnih i Valerija Božinova preseli na klupu.

IZMENE

PETAR GRBIĆ (od 65. minuta) 6 - U tek nekoliko situacija blizu kaznenog prostora ili u njemu, ali čim bi primio loptu sačekala bi ga dva čuivara, pa brzinske sposobnosti nisu mogle da dođu do izražaja.

IVAN ŠAPONJIĆ (od 79. minuta) - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

NIKOLA TRUJIĆ (od 84. minuta) - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanNemanja PetrovićLiga EvropeFabrisio Silva DornelasEvropaAtletik BilbaoAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara