""
""

OCENE – Partizan: Kojića će Grobari pamtiti kao Raću i Jojića, a Bajković će sanjati Drinčića

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.04.14. | 21:36

Partija karijere Milana Lukača i odlične izmene Marka Nikolića ispostavile se presudnim za trijumf crno-belih

Milan Lukač 9,5
Najbolji akter derbija! Branio je kao da je s druge platene. „Skinuo“ dva penala, od čega je prvi put uhvatio „živu“ loptu. Ispoljio ogromnu dozu samopouzdanja i smirenosti, atipično za aktere ovako napete utakmice. Bio je odlučan i prilikom istrčavanja i centaršuteva, a pitanje je da li je krivac za gol Zvezde, jer je ostavljen na milost i nemilost Mrđi.

Izabrane vesti

Miroslav Vulićević 7
Pouzdan u defanzivi, nije dozvolio Ninkoviću da se razmahne, odlično je čitao igru, a čak i kad bi se činilo da je Lukač u opasnosti posle Zvezdinih kontri izuzetnom lakoćom reševao nezgodne situacije. Do izražaja došlo dugogodišnje iskustvo igranja u Srbiji.

Branislav Trajković 7,5
Još na zagrevanju se videlo koliko mu utakmica znači i veliku želju je preneo na teren. Vrlo dobar u skok igri, u potpunosti zaustavio Mrđu (osim kod drugog penala), ali je osim tog jedinog propusta pokazao da kad odigra na gornjoj granici mogućnosti Partizanova odbrana dobija obrise neprobojne.

Vojislav Stanković 7
Da li je ovom partijom momak iz Vranja obezbedio inostrani angažman? Za razliku od nekih ranijih susreta, bio je savršeno miran, odlučan i koncentrisan. Dobio je veliki broj vazdužnih duela, ali i skrivio jedanaesterac zbog koga je mogao i da postane tragičar.

Vladimir Volkov 6,5
Napravio je propust pre gola Zvezde, ali je uradio ono što mu je savetovano i uspevao da zaustavi najboljeg igrača gostiju Darka Lazovića. Jeste mu hitronogo krilo pobeglo jednom u prvom poluvremenu, međutim, čim se malo sabrao pokazao je da s pravom važi za jednog od najcenjenijih levih bekova lige i opovrgao sumnje da mu je igra u odbrani slabija strana.

Darko Brašanac 6,5
Ispoljio je ogromnu borbenost, trčao kao navijen, međutim, uspeo je i u osnvnoj nameri da ukoči najiskusnije Zvezdine veziste, Milijaša i Ninkovića i sa te strane gledano zaslužio je prelaznu ocenu. Izostale su lopte u dubinu, malo više kreacije, možda i neki prodor, jer je reč o igraču koji to može da radi. A nije.

Nikola Drinčić 8
Maestralan! Ne samo zbog evrogola, kompletna partija crnogorskog reprezentativca bila je doktorska disertacija na temu uloge i ponašanja zadnjeg veznog. Presekao desetine napada crveno-belih, preuzimao odgovornost i držao konce igre, diktirao tempo. Jedina primedba se odnosi na slabo izvođenje kornera i na poprečni pas koji je prouzrokovao kontru koja je rezultirala prvim penalom.

Andrija Živković 6 - (do 65’)
Suprotno kvalitetima i poziciji na terenu, mnogo korisniji u odbrambenim nego u napadačkim zadacima. Utisak je da mu je nedostajalo više hrabrosti u situacijama „jedan na jedan“, delovalo je kao da se prepao ambijenta derbija. Mogao je veštije da koristi ogroman prostor koji mu se često ukazivao po desnoj strani. Uprkos slabom izdanju, umalo da bude heroj, ali je pogodio stativu.

Nikola Ninković 6 - (do 67’)
Njegov talenat ostao je zarobljen u sudaru sa Zvezdinim prinudnim bekom Pečnikom. Nije uradio ništa valjano po čemu bi mogao da pamti derbi, ali ako mu je za utehu nije ni zabrljao. Plus je zaslužio za primetno kontrolisane emocije, izbegao je da padne u euforiju i stvori problem sebi i ekipi. Čak je na kraju prvog poluvremena smirivao nervoznog Volkova.

Danko Lazović 7 - (do 71’)
Sve je radio kako dolikuje kapitenu. U odsustvu Saše Ilića vukao ekipu napred, pokazao ogromnu energiju, sjajno otvarao prostor, izborio pregršt faulova u korist Partizana i da je imao kvalitetnijeg saradnika u špicu verovatno bi do izražaja došao i njegov smisao za igru. Nije ušao u šasnu, ali je bio konstantna pretnja po odbranu Zvezde.

Petar Škuletić 6
Bez obzira na veliko slavlje, nismo sigurni da je Nikolić zadovoljan partijom bivšeg špica Vojvodine. U uvodu utakmice propustio je dve fantastične šanse, u nastavku je mogao i bolje da reši situacije kad je trebalo povesti kontru i(li) odigrati na stranu. Ponekad bespotrebno petljao i nije ništa dobio.

Trener Marko Nikolić 8
Položio najteži ispit na klupi Partizana, pokazavši danas da odlično „oseća“ igru. Kad se videlo da crno-beli padaju i Zvezda preuzima dominaciju terenom, napravio je tri brzopotezne izmene i svakom pogodio u centar. Pokazao je i hrabrost da Milana Obradovića ostavi na klupi i pošalje na teren Stankovića. I to se ispostavilo kao dobra odluka. Napadačka igra od prvog minuta mu je odnela povoljan rezultat, ali bi na treninzima dodatnu pažnju trebalo da posveti realizaciji.

Izmene

Predrag Luka 6,5 – (od 65’)
Rastrčan, pokretljiv, energičan, ali i nedorečen. Doduše, uveo je Mijailovića nekoliko puta u stanje panike, a čak iako ga nije pretrčao, zavredeo je aplauze za borbenost.

Filip Malbašić 7 - (od 67’)
U trenucima kad je Partizanu ponestajalo snage doneo je ekipi neophodnu energiju, povukao nekoliko kontri i ispostavio se kao jedan od ključnih faktora utakmice. Verovatno i naterao čelnike crno-belih da se zapitaju zašto ovakav nije bio u većem delu sezone?

Nemanja Kojić 7,5  - (od 71’)
Heroj Partizana. Mada je samo dva minuta ranije propustio zicer, akrobatskim potezom u završnici izrastao je u junaka derbija, izbrisao većinu malera iz jesenje sezone i tek u drugoj utakmici od povratka na teren posle povrede uselio se u srca Grobara kao što su to činili Dijara, Moreira, Kleo, Petrović, Tejgo, Jojić...

(FOTO: Star sport/MOZZART Sport)


tagovi

Danko LazovićVojislav StankovićVladimir VolkovSuperligaSrbijaPredrag LukaPetar ŠkuletićFK PartizanNikola NinkovićNikola DrinčićNemanja KojićMiroslav VulićevićMilan LukačMarko NikolićFilip MalbašićDarko BrašanacBranislav TrajkovićAndrija Živković146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara