"Šaranov najbolji na terenu"
"Šaranov najbolji na terenu"

OCENE - PARTIZAN: Šaranov iznad proseka! To je ta bomba Everton! Gogua da objasni šta mu bi

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.04.16. | 20:27

Loša izdanja Kosovića i Brašanca, nejasna uloga Saše Ilića, Mihajlović totalno isključen iz igre, Tomićev tim uputio samo jedan udarac u okvir gola

Šaranov najbolji na terenuBOJAN ŠARANOV 7,5 - Odlično je branio zimski novajlija crno-belih. Po svemu prikazanom zaslužio epitet jednog od najboljih aktera derbija. Direktno je uticao na rezultat, jer je u prvom poluvremenu ukrotio dva, a u drugom još jedan, znatno teži udarac Kataija. Na sve to i opasan hitac Ibanjeza. Na kraju i Ristića. Sikimićev nije mogao. Morao bi da popravi igru nogom i da bude sigurniji kod prekida.

IVAN BANDALOVSKI 6,5 - Osim što je dozvolio da Katai sam sebi napravi šansu u prvom poluvremenu, sve ostale zadatke u odbrani Bugarin je rešavao rutinski. igrao je tačno onako kako bek mora u derbiju. Zatvorio je prilaze svom golu. Kad je taj posao obavio valjano pokušao je da se ubaci u napad. Čak je imao i jedan odličan centaršut koji Mihajlović nije uspeo da pretvori u pogodak.

Izabrane vesti

SEDRIK GOGUA 5 - Katastrofalno izdanje zimskog novajlije. Samo u prvom poluvremenu napravio je makar četiri greške iz kategorije neoprostivih, njegova je sreća što to Zvezdini navijači nisu umeli da kazne. Uneo je nemir u svoj tim, grešio u pasu, loše se postavljao i ako je na prethodnom derbiju pobrao simpatije Grobara na ovom je podbacio.

MARKO JOVANOVIĆ 6 - Daleko bolji deo štoperskog tandema. Staložen u reakcijama ispred i u svom kaznenom prostoru. Posebno je bio upečatljiv u situacijama kad je trebalo da udalji Uga Vijeru od Šaranova ili da smiri napade panike kod nerazumljivo pogubljenog Gogue, ali je utisak znatno pokvario pred kraj utakmice, pošto je bio jedan od krivaca za gol Sikimića.Sedrik Gogua

MIROSLAV BOGOSAVAC 7 - Vrlo dobro defanzivno izdanje levog beka Partizana. Izuzetno pametnom postavkom i pravovremenim reakcijama zaustavio na desetine Zvezdinih napada, u potpunosti neutrališući Srnića. Čak je od njega dosta akcija crno-belih krenulo.

EVERTON LUIZ 6,5 - Još na prethodnomo derbiju smo konstatovali da je tempirana bomba i da koliko god donese dobrog, isto toliko stvori lošeg svom timu. Ovaj susret je to najbolje potvrdio. Sačuvao je Partizan projektilom sa 35 metara (uz pomoć Kahrimana), ali je pre i posle toga zbog gluposti zaradio dva žuta kartona i opravdao je isključen. Jedan od boljih pojedinaca u polju kad je reč o gostujućoj ekipi. Pregršt osvojenih lopti, dobijenih duela i pravovremena razgradnja Zvezdinih napada odlikovali su partiju Brazilca.

DARKO BRAŠANAC 6 - U defanzivnim zadacima korektan, međutim, imao je dosta problema u jednom od osnovnih zadataka. Kreiranju napada. U tome su ga osujetili Zvezdini stranci Donald i Le Talek.  Kad bi ih prošao ostajalo mu je malo rešenja. U 59. minutu imao šansu da savlada Kahrimana posle karambola, ali je izblokiran. Navikao je publiku na znatno konkretnija izdanja.

NEBOJŠA KOSOVIĆ 5,5 - Prvi derbi u ulozi startera počeo je bojažljivo, dosta lopti gubio, malo duela dobio, ali kako je vreme odmicalo, tako je postajao sigurniji, otresitiji. Utisak je da je bio bojažljiv u situacijama kad je trebalo da bude organizator napada.duel Evertona i Grujića

ALEN STEVANOVIĆ 5,5 - Partizanovim fudbalerima kao da se ne igra na desnoj strani terena Marakane. Kao što su na prethodnom gostovanju zaboravili da šalju lopte ka Andriju Živkoviću, tako su večeras neobjašnjivo ignorisali svoje krilo, iako je i sam Stevanović bar deset puta pokazivao da je slobodan i može da iskoristi prostor iza Ibanjeza. Sa nekoliko poteza pokazao da može daleko više nego što je uradio.

SAŠA ILIĆ 6 - Prilično nejasna uloga koju mu je dodelio Ivan Tomić čini se da je ostavila i kapitena zbunjenog, pa nije znao da li mora da čeka loptu u noge ili da se vraća do centra kako bi je pokupio i organizovao napad. Zbog toga je trošio ogromnu količinu energiju i ostajao nedorečen u situacijama koje obično rešava kao od šale. 

NEMANJA MIHAJLOVIĆ 5,5 - Najslabija partija mladog reprezentativca ovog proleća. Potpuno isključen iz igre. Zatvoren. Doduše, nije imao bog zna koliko upotrebljivih lopti. Ono malo što je dobio uglavnom je brzo gubio. Izgubio he većinu duela sa Milošem Cvetkovićem mada je ovaj imao i pomoć Slavoljuba Srnića pa i drugih saigrača.

TRENERIvan Tomić

IVAN TOMIĆ 6 - Suočen sa velikim problemima prilikom sastavljanja najboljih 11 opredelio se za igru sa "lažnim" špicem, koja možda funkcioniše protiv Radničkog iz Niša, ali protiv Zvezde je ovaj sastav bio toliko očajan u napadu, da nije uputio nijedan udarac na gol rivala, sve do onog Evertonovog u nadokandi vremena. Nejasno je zašto je odustao od ideje da meč počne Dušan Vlahović. Problemi u napadu jednaki su onima u odbrani, gde bi zajedno sa saradnicima iz stručnog štaba morao da poradi na defanzivnom prekidu, pošto je skoro svaki bio opasan za Šaranova. Posebna tema je organizacija igre. Trebalo bi izbrojati koliko su pasova najviše vezali crno-beli pre nego što bi izgubili loptu.

IZMENE

VALERI BOŽINOV (od 73. minuta) 5,5 - Uspeo nekoliko puta da zadrži loptu, ali se videlo da je povreda zadnje lože ostavila traga, pa nije bio opasan po Kahrimana.

DUŠAN VLAHOVIĆ (od 83. minuta) - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

(Piše: Aleksandar Joksić, FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSedrik GoguaFK PartizanEvertonBojan Šaranov151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara